Τα παιδιά της Έκτης φροντίζουν τα παιδιά της Πρώτης

Κάθε πρωτάκι του σχολείου, “υιοθετείται”στην αρχή της χρονιάς από έναν μαθητή της Έκτης. Το μεγάλο παιδί αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Οι μαθητές της Έκτης τάξης πραγματοποίησαν αυτή τη σύνδεση με την Πρώτη τάξη η οποία τους έφερε μεγάλη χαρά!

Η πρώτη επαφή των παιδιών της Έκτης με τα παιδιά της Πρώτης έγινε στον πρώτο όροφο του σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών αυτών των τμημάτων. Όλα τα παιδιά της Έκτης μπήκαν σε μια σειρά.  Κάθε παιδί τράβηξε ένα χαρτάκι το όποιο έγραφε το  όνομα ενός παιδιού της Πρώτης τάξης. Όποιο  όνομα έγραφε το χαρτί  αυτό ήταν και το πρωτάκι που θα φρόντιζαν.  Όμως, επειδή τα εκτάκια είναι περισσότερα  από τα πρωτάκια, σε μερικές περιπτώσεις, δύο  παιδιά θα είναι υπεύθυνα για ένα μικρότερο.

Όταν έγινε το ταίριασμα παιδιών της Έκτης με παιδιά της Πρώτης, οι μικροί μαθητές έδωσαν τις ζωγραφιές που είχαν φτιάξει στα παιδιά της Έκτης και αντίστοιχα αυτοί τους έδωσαν χειροποίητα βραχιολάκια με τα ονόματά τους και άλλα δωράκια .

Από τότε τα μεγάλα παιδιά, προσέχουν τα μικρότερα, τα φροντίζουν και τα βοηθάνε. Σε κάθε διάλειμμα πηγαίνουν να τα δουν, βεβαιώνονται ότι είναι καλά και τα υποστηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν!

«Αυτή η διαδικασία μας άρεσε πολύ! Και ελπίζουμε ότι τα πρωτάκια μας θα κάνουν το ίδιο σε 5 χρόνια» είπαν ενθουσιασμένα τα παιδιά της Έκτης!

φωτογραφίες-21 φωτογραφίες11