Σπορίτες Έβρου

Οι «Σπορίτες Έβρου» φροντίζουν για τη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών. Αρχές Μαρτίου, στον χώρο του Θερμοκηπίου του 1ου ΕΠΑΛ δόθηκαν οι σπόροι στου ενδιαφερόμενους. Στο σχολείο μας έφερε τους σπόρους η δασκάλα της Α΄τάξης, Αποστολίδου Πελαγία, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, διανομής σπόρων.

  Με τη βοήθεια και τον συντονισμό από τον διευθυντή του σχολείου μας, Τσακιράκη Ζήση, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε η σπορά από τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου. Συγκεκριμένα, οι μαθητές των τμημάτων με τους εκπαιδευτικούς, φύτεψαν αρχικά τους σπόρους, συμμετείχαν στη φροντίδα τους και κατόπιν έκαναν και τη μεταφύτευση αυτών.

  Την ημέρα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Θερμοκήπιο του ΕΠΑΛ, το σχολείο μας συμμετείχε με αντιπροσωπεία μαθητών της Στ΄ τάξης και εκπαιδευτικών, στη διανομή των φυτών. Στον χώρο, υπήρχε μουσική εκδήλωση και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

   Υποχρέωση όλων μας, είναι να συμβάλλουμε στη διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών κι αυτό θα γίνει, αν όλοι όσοι πήραμε φυτά από την εκδήλωση, μαζέψουμε σπόρους από αυτά και τα διανείμουμε κι εμείς του χρόνου!