ΥΛΙΚΑ-500γρ φαρίνα,250γρβούτηρο,4-5 αβγά,200ml γάλα και μια βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση: Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη φαρίνα με το γάλα και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 25χ15εκ. βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.
Αφήνετε για 10 λεπτά τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.