
ΥΛΙΚΑ:
- 1 Κιλό μακαρόνια
- 1 1/2 Κιλό κιμά
- (Κρεμμύδι)
- (Ντομάτα)
- Λάδι , Αλάτι , Πιπέρι , Λίγη ζάχαρη
- 2 Τριμμένες φρυγανιές
- Λίγη τριμμένη φέτα
- 1 /4 Τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1-2 Κρόκους για το τέλος
ΓΙΑ 1 ΔΟΣΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ :
- 3-4 Κοφτές κουταλιές Βιτάμ
- Λίγο ελαιόλαδο
- 7-8 Κουταλιές αλεύρι
- 4 Κούπες γάλα
- Αλάτι , Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με τα υλικά της παρένθεσης φτιάχνουμε τον κιμά . Βράζουμε μέχρι να σωθεί η σάλτσα και μετά προσθέτουμε τις τριμμένες φρυγανιές και την φέτα (αφού αποσύρουμε από την φωτιά ). Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό .
Για την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά , σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνουν τα υλικά μια συμπαγής μάζα . Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβωλιάσει μέχρι να πήξει η κρέμα .Κατεβάζουμε από την φωτιά , χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας .
Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Στρώνουμε στο ταψί τριμμένη φρυγανιά , μετά τα μισά μακαρόνια , πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι , στρώνουμε τον κιμά , ξανά μακαρόνια , την μπεσαμέλ , και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς .
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!