ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 Κιλό μακαρόνια
  • 1   1/2 Κιλό κιμά
  • (Κρεμμύδι)
  • (Ντομάτα)
  • Λάδι , Αλάτι , Πιπέρι , Λίγη ζάχαρη
  • 2 Τριμμένες φρυγανιές
  • Λίγη τριμμένη φέτα
  • 1 /4  Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1-2 Κρόκους για το τέλος

ΓΙΑ 1 ΔΟΣΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ :

  • 3-4 Κοφτές κουταλιές Βιτάμ
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 7-8 Κουταλιές αλεύρι
  • 4 Κούπες γάλα
  • Αλάτι , Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με τα υλικά της παρένθεσης φτιάχνουμε τον κιμά . Βράζουμε μέχρι να σωθεί η σάλτσα και μετά προσθέτουμε τις τριμμένες φρυγανιές και την φέτα (αφού αποσύρουμε από την φωτιά ). Βράζουμε τα μακαρόνια σε  αλατισμένο νερό .

Για την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά , σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνουν τα υλικά μια συμπαγής μάζα . Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβωλιάσει  μέχρι να πήξει η κρέμα .Κατεβάζουμε από την φωτιά , χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας .

Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Στρώνουμε στο ταψί τριμμένη φρυγανιά , μετά τα μισά μακαρόνια , πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι , στρώνουμε τον κιμά , ξανά μακαρόνια , την μπεσαμέλ , και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 200 βαθμούς  .

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!