ΥΛΙΚΑ:
250 gr βούτυρο
2 αυγά
250 gr ζάχαρη
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
500 gr μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ , προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη . Προσθέτετε ένα αυγό και τις βανίλιες και συνεχίζετε το ανακάτεμα . Ρίχνετε το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι έτοιμο αρχίζετε το ζύμωμα με το χέρι. Παίρνετε τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι , δημιουργώντας το πιάτο της τάρτας .Και τώρα ήρθε η ώρα για την αγαπημένη σας μαρμελάδα ,το ροδάκινο είναι η πιο αγαπημένη μαρμελάδα κι η πιο ταιριαστή στην πάστα φλώρα .Ρίχνετε πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνετε καλά . Το μόνο που έμεινε είναι να κάνετε μια μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσετε . Πλάθετε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε στη σειρά πάνω στη μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια. Αλείφετε με έναν κρόκο αυγού και την βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!
