ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ:

250 gr βούτυρο

2 αυγά

250 gr ζάχαρη

500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 βανίλιες

500 gr μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ , προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε  καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη . Προσθέτετε ένα αυγό και τις βανίλιες και συνεχίζετε το ανακάτεμα . Ρίχνετε το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι έτοιμο αρχίζετε το ζύμωμα με το χέρι. Παίρνετε  τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνετε  σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι , δημιουργώντας το πιάτο της τάρτας .Και τώρα  ήρθε η ώρα για την αγαπημένη σας  μαρμελάδα ,το ροδάκινο είναι η πιο αγαπημένη μαρμελάδα κι η πιο ταιριαστή  στην πάστα φλώρα .Ρίχνετε πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνετε καλά . Το μόνο που έμεινε είναι να κάνετε μια μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσετε . Πλάθετε μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε στη σειρά πάνω  στη μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια. Αλείφετε με έναν κρόκο αυγού και την βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C  για 30 λεπτά

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!