ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό κανταΐφι

ΓΕΜΙΣΗ:

1/2 κιλό καρύδι ( ή 4 κούπες καρυδόψιχα χοντροκομμένη )

5 κουταλιές ζάχαρη

λίγη κανέλα

λίγο ανθόνερο

5 μικρές φρυγανιές τριμμένες

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης .

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ:

300 gr βούτυρο

1 ποτήρι κρασιού καλαμποκέλαιο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

2 κιλά ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

λίγο γαρύφαλλο

1 ξυλάκι κανέλα

2-3 φέτες λεμόνι

1 φέτα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν βράση και να δέσει το σιρόπι ,αλλά όχι να βαρύνει πολύ . Ξάνουμε το κανταΐφι , γεμίζουμε με μια κουταλιά από την γέμιση και τα φτιάχνουμε ρολά . Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ζεματάμε με το βούτυρο το οποίο το έχουμε βάλει να κάψει μαζί με το καλαμποκέλαιο . Ρίχνουμε από 1-2 κουταλιές βούτυρο σε κάθε ρολό . Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C να ροδίσουν . Μετά, τα  σιροπιάζουμε με  σιρόπι το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει .

ΕΤΟΙΜΑ !! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!