ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κανταΐφι
ΓΕΜΙΣΗ:
1/2 κιλό καρύδι ( ή 4 κούπες καρυδόψιχα χοντροκομμένη )
5 κουταλιές ζάχαρη
λίγη κανέλα
λίγο ανθόνερο
5 μικρές φρυγανιές τριμμένες
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης .
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ:
300 gr βούτυρο
1 ποτήρι κρασιού καλαμποκέλαιο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
λίγο γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 φέτες λεμόνι
1 φέτα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν βράση και να δέσει το σιρόπι ,αλλά όχι να βαρύνει πολύ . Ξάνουμε το κανταΐφι , γεμίζουμε με μια κουταλιά από την γέμιση και τα φτιάχνουμε ρολά . Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ζεματάμε με το βούτυρο το οποίο το έχουμε βάλει να κάψει μαζί με το καλαμποκέλαιο . Ρίχνουμε από 1-2 κουταλιές βούτυρο σε κάθε ρολό . Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C να ροδίσουν . Μετά, τα σιροπιάζουμε με σιρόπι το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει .
ΕΤΟΙΜΑ !! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!
