TACOS

ΥΛΙΚΑ:

  • 8 τορτίγιες, μικρές
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Παίρνουμε μια βάση για muffin με 12 θέσεις και τη γυρίζουμε ανάποδα.
  • Διπλώνουμε τις τορτίγιες και τις βάζουμε ανάμεσα από τις ανάποδες κοιλότητες της φόρμας.
  • Ψήνουμε για 3-5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κιμά και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να εξατμιστεί η υγρασία της σάλτσας.
  • Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τη γέμιση, βάζουμε από 1 κ.γ. γιαούρτι, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.