
Υλικά:
Για τα κέικ:
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αβγά, μεσαία
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
- αλάτι
- 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το frosting:
- 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση:
- 100 γρ. ζαχαρόπαστα, μαύρη, πορτοκαλί, άσπρη
- κουφέτα, σοκολάτας πολύχρωμα
- ζαχαρωτά
Εκτέλεση:
Για το κέικ
- Αρχικά φτιάχνουμε το ένα κέικ χιονάνθρωπο χρησιμοποιώντας τη μισή δόση από τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
- Βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα, αλάτι, το γιαούρτι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στη φόρμα σιλικόνης χιονάνθρωπο και χτυπάμε απαλά για να καλύψει το μείγμα όλη την επιφάνεια της φόρμας. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο κέικ.
Για το frosting
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
- Βάζουμε τη μαύρη ζαχαρόπαστα στον πάγκο εργασίας μας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Με ένα μαχαίρι σχηματίζουμε το καπέλο και τα μάτια και αφήνουμε στην άκρη.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την πορτοκαλί και άσπρη ζαχαρόπαστα σχηματίζοντας τη μύτη και το εσωτερικό των ματιών αντίστοιχα.
- Κόβουμε ελάχιστα τις βάσεις από τα κείκ για να ισιώσουμε την επιφάνειά τους. Τοποθετούμε το ένα κέικ στην πιατέλα σερβιρίσματος και καλύπτουμε με το 1/3 από το frosting.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ και απλώνουμε το υπόλοιπο frosting όλη την επιφάνειά τους.
- Στολίζουμε με το καπέλο τη μύτη και τα μάτια. Βάζουμε τα σοκολατένια κουφέτα για να σχηματίσουμε το στόμα.
- Διακοσμούμε με τα ζαχαρωτά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.