Πολλές φορές πιέζουμε τα παιδιά μας και τα πείθουμε πως μόνο η γλώσσα και τα μαθηματικά είναι σημαντικά στην εκπαίδευση και στο τέλος δεν καταφέρνουν να τ’αγαπήσουν ούτε αυτά. Εγκληματικό γιατί η προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι πολύπλευρη και καθένας έχει τις κλίσεις και τα ταλέντα του. Και τα παγιδεύουμε σ’έναν κόσμο παράταιρο της ψυχούλας και των ονείρων τους, έναν κόσμο που τα lobbies και τα διάφορα συμφέροντα τον οδηγούν. Πού; Μέχρι στιγμής τ’αποτελέσματα δείχνουν στο χάος και στη δυστυχία.
Όλα είναι σημαντικά στην εκπαίδευση του παιδιού μας και ευτυχώς δεν υπάρχουν μόνο η γλώσσα και τα μαθηματικά σε αυτόν τον κόσμο, γιατί φανταστείτε τον χωρίς τέχνη, χωρίς σεβασμό στην πολυπολιτισμικότητα, χωρίς διαφορετικότητα!
Και όταν λοιπόν η μουσική ηρεμεί ακόμη και τα άγρια θηρία, σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι για τον άνθρωπο!
Δρ. Εύη Κουγιουμτζή
Η σημασία της μουσικής στην εκπαίδευση
Γιατί τα παιδιά θα πρέπει να μαθαίνουν μουσική
Για οτιδήποτε αφορά στους συνδέσμους, στους οποίους σας παραπέμπουμε, ή σε διαφήμισή τους, δε φέρουμε καμία ευθύνη ούτε έχουμε ίδιον όφελος.
Υπεύθυνη στήλης : Σεβαστή Κάμου.
