Εκμάθηση Βαλς

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΒΑΛΣ
   Ο χορός σαν μέσο έκφρασης πολιτισμού και αθλητισμού έχει την δυνατότητα να ενώσει τις χώρες και τους λαούς. Επίσης αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την γνωριμία με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον η εκμάθηση του χορού αποτελεί ένα ευχάριστο μάθημα για τους μαθητές γιατί συνοδεύεται από μουσική. Μέσα από τον χορό τα παιδιά μπορούνε να γνωρίσουν τις μουσικές των άλλων χορών δουν τα βήματα των χορών και κυρίως να βρουν τις ομοιότητες και τις διαφορές μέσα από τους Ευρωπαϊκούς χορούς.
  ΣΚΟΠΟΣ
Μέσα από τον χορό οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της ευρωπαϊκής χώρας, την κουλτούρα της, τις παραδόσεις της αλλά και τα στοιχεία διατροφής που χαρακτηρίζουν την χώρα προέλευσης. Έτσι θα γνωρίσουν την Ευρωπαϊκή ένωση μέσα από την μουσική και τον χορό. Επιπλέον θα αντιληφθούν τις ομοιότητες και τα διαφορές τόσα στα μουσικά ακούσματα όσο και στα βήματα των χορών. Ακόμα θα προσπαθήσουνε να αντιληφθούν από πού επηρεάστηκαν οι μουσικές των Ευρωπαϊκών χορών και αν η μουσική τους επηρεάστηκε από την υπόλοιπη Ευρώπη.
  ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

 

  Κάθε τάξη θα χωρίζεται σε 4 υποομάδες όπου κάθε μία θα αναλάβει αντίστοιχα (προέλευση χορού, ιστορία του χορού, πότε χορεύεται ο χορός και γιατί, η φορεσιά του χορού, ομοιότητες και διαφορές με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες,  αλληλοεπίδραση του χορού, σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εικόνες και βίντεο από την αναβίωση του χορού). Πρακτική εφαρμογή του χορού, προετοιμασία για την ανάλογη φορεσιά (γυναικεία-ανδρική).

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης