Παιδικά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια

Δόκτωρ Πορδαλός. Η συνωμοσία των Χριστουγέννων

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην οδό Κανονιού όλοι περιμένουν πώς και πώς τα Χριστούγεννα, όταν το ραδιόφωνο ανακοινώνει πως ο κύριος Τράνε αγόρασε όλα τα δικαιώματα των Χριστουγέννων και πως κανείς δεν μπορεί να τα γιορτάσει αν δεν ξοδέψει πρώτα μια μικρή περιουσία στα καταστήματά του. Ο Μπούλης, η Λίζα και ο δόκτωρ Πορδαλός αποφασίζουν να προσπαθήσουν να σώσουν τα Χριστούγεννα. Και δεν έχουν να αναμετρηθούν μόνο με τα ενοχλητικά δίδυμα Τράνε, μια καμηλοπάρδαλη-βρικόλακα σ’ ένα ρολόι-κούκο, κάτι φινλανδικά μαχητικά αεροσκάφη κι έναν βασιλιά με μούχλα στο κελάρι του, αλλά και μ’ έναν κυνικό, γκρινιάρη Αϊ-Βασίλη που δεν έχει καμία σχέση με τον Αϊ-Βασίλη που ξέρετε. Και το μόνο που έχουν στη διάθεσή τους οι φίλοι μας είναι μια στάλα σαπούνι του χρόνου και απεριόριστη πορδαλόσκονη…

 

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Συγγραφέας: Τσαρλς Ντίκενς

 

Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς δεν έχουν πάψει να γοητεύουν τους μικρούς αναγνώστες. Χιονοσκέπαστες στέγες, τζάκια που σκορπούν ζεστασιά, μαγεία.
Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Στην πρώτη ιστορία ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι ένας δύστροπος, γκρινιάρης και πικρόχολος άνθρωπος, χωρίς φίλους.
Δεν απολαμβάνει τα Χριστούγεννα και πιστεύει ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους.
Μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων τρία Πνεύματα τον παίρνουν μαζί τους σε ένα απίστευτο ταξίδι για να του δείξουν πόσο λανθασμένη είναι η δυσάρεστη και κακότροπη συμπεριφορά του.
Χάρη σε αυτό το μαγικό ταξίδι, ο Σκρουτζ μαθαίνει να αγαπά τα Χριστούγεννα αλλά και τους ανθρώπους γύρω του.

 

Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

 

 

Ανέμελα παιδιά, ψαράδες, γιαλοί και σοκάκια, εκκλησίες, μανιασμένα κύματα, γραφικά ξωκλήσια και ο συγγραφέας να αναζητά παντού τον άνθρωπο, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, ομορφιά και καλοσύνη.

Τα πιο τρυφερά, τα πιο αγαπημένα διηγήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Διηγήματα που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά, σε ένα πανέμορφο γιορτινό βιβλίο.

Συντάκτης: Γιώργος Παπαδέλης

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης