Συνταγή για κουραμπιέδες
Υλικά
2 κιλά αλεύρι μαλακό
1 κιλό βούτυρο
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
ανθόνερο
Εκτέλεση
Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας μισή ώρα με το χέρι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και, τέλος, το αλεύρι, εξακολουθώντας να δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ένα κατάλληλο μείγμα.
Το πλάθουμε στα γνωστά σχήματα των κουραμπιέδων. Τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε μια-δυο φορές σε άχνη ζάχαρη. Και έτοιμοι!!
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.


