Η επιρροή της μουσικής στους νέους

Μυλωνά Σοφία  Ηλιοπούλου-Βαβουλιώτη Κατερίνα Α5

     Πολλοί νέοι βρίσκουν διέξοδο κατά την εφηβεία στη μουσική. Σε αυτή την περίοδο των έντονων αλλαγών και της συναισθηματικής φόρτισης, η μουσική βοηθά τους εφήβους να χαλαρώσουν, να εκφραστούν και να εκτονωθούν. ‘Ερευνες που έχουν γίνει σχετικά με την επίδραση της μουσικής στη συμπεριφορά των εφήβων, έδειξαν, ότι τους βοηθά να αποκτήσουν μια ταυτότητα και να ενταχθούν σε συγκεκριμένες ομάδες.

Με ποιόν τρόπο η μουσική επηρεάζει τις ζωές μας:

Η μουσική που ακούμε επηρεάζει τον τρόπο ζωής μας. Αλλά ισχύει και το αντίστροφο, η μουσική αποτελεί μια ισχυρή επιρροή! Η μουσική που προτιμούμε μπορεί να δείξει στοιχεία του χαρακτήρα μας αλλά και αντίθετα, να επηρεάσει το χαρακτήρα μας, την εμφάνισή μας , την κουλτούρα μας. Πολλοί πιστεύουν πως με ότι ασχολούμαστε, είτε αυτό είναι η μουσική, είτε το διάβασμα είτε κάποιος άλλος ψυχαγωγικός τρόπος, αναπόφευκτα επηρεάζει και τον τρόπο ζωής μας και διαμορφώνει τη προσωπικότητα μας.

Τα δημοφιλέστερα είδη μουσικής που ακούν οι νέοι σήμερα:

Άλλοτε η μουσική είναι διασκεδαστική. Ελαφριά, «ποπ», όπως χαρακτηρίζεται. Σα να θέλει ο νέος να ξεφύγει από τη σοβαρότητα μιας εποχής η οποία μας κάνει να μελαγχολούμε. Άλλοτε οι νέοι ακούνε τα τραγούδια που μιλούν για αποτυχημένους έρωτες, για καημούς ανεκπλήρωτων πόθων, για χωρισμούς, για λάθη και πάθη.  Οι πιο «ψαγμένοι» ακούνε το λεγόμενο «έντεχνο». Τραγούδι με εσωτερικότητα. Με στίχους που μιλούνε για τον έρωτα, για τη ζωή, για τα συναισθήματα, για το σήμερα και τις δυσκολίες του, με μία σχετική ποιητικότητα. Τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες οι οποίες θα μπορούσαν να αγγίξουν τον καθένα.

Τέλος, μουσική που ακούμε δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα μας και εκφράζει την ποιότητα της ψυχής μας, τα ενδιαφέροντά μας. Η επιφανειακότητα που μας χαρακτηρίζει αποτυπώνεται στα είδη της μουσικής που θριαμβεύουν εμπορικά.

e50

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης