Καλωσόρισμα

Καλωσήρθατε!

Για το καλωσόρισμα στην εφημερίδα μας σας κερνάμε κάτι ζεστό, λαχταριστό και ολόγλυκο! Σοκολατόπιτα με μόνο 4 υλικά από τη μαθήτρια του Α5 Δήμητρα Πιτσικάλη 

ΥΛΙΚΑ: (για 8-10 μερίδες)

  1. 280 γραμμάρια βούτυρο σε κομμάτια

  1. 450 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια

  1. 6 αυγά

  1. Μισή κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από το μπαιν μαρί.

  1. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα.

  1. Αδειάζουμε προσεκτικά το μίγμα των αυγών στη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και  ομογενοποιούμε πολύ καλά.

  1. Στρώνουμε  αντικολλητικό  χαρτί μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20-22 εκ. Και αδειάζουμε το μείγμα.

  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.

  1. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε

Σχολιάστε

Top