Καλωσήρθατε!
Για το καλωσόρισμα στην εφημερίδα μας σας κερνάμε κάτι ζεστό, λαχταριστό και ολόγλυκο! Σοκολατόπιτα με μόνο 4 υλικά από τη μαθήτρια του Α5 Δήμητρα Πιτσικάλη
ΥΛΙΚΑ: (για 8-10 μερίδες)
-
280 γραμμάρια βούτυρο σε κομμάτια
-
450 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
-
6 αυγά
-
Μισή κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από το μπαιν μαρί.
-
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρώς με ένα σύρμα.
-
Αδειάζουμε προσεκτικά το μίγμα των αυγών στη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο και ομογενοποιούμε πολύ καλά.
-
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20-22 εκ. Και αδειάζουμε το μείγμα.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά.
-
Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και ξεφορμάρουμε