Δράσεις | Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2023

Χριστούγεννα στο 1ο ΓΕΛ Κατερίνης!

Αϊ- Βασίληδες, καραμέλες, μελομακάρονα, πιτάκια, τραγούδια, ύμνοι, εκκλησιασμός, γέλια και χαρά, το μήνυμα των Χριστουγέννων, η αλληλεγγύη: όψεις του εορτασμού των Χριστουγέννων στο σχολείο μας,  που είχε ήδη ετοιμαστεί για να υποδεχτεί τη Γέννηση (στολισμός ….

Το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης συνεισφέρει στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Οι μαθητές/τριες του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης, εν όψει των Χριστουγέννων, συνέβαλαν στο σημαντικό έργο του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που διαμένουν ….

ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ

Την Παρασκευή 15-12-2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δειγματική διδασκαλία διάρκειας δύο διδακτικών ωρών στο Θεώρημα Bolzano  και τις εφαρμογές του από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης Μαθηματικών  Αναστάσιο Ευαγγελόπουλο στο τμήμα Γ΄ Λυκείου Θετικού Προσανατολισμού του σχολείου ….

ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ: ΓΚΑΛΕΡΙ «ΜΑΤΙ»- ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Πέμπτη 21/12/2023 οι μαθητές/ μαθήτριες του σχολείου  που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων “Εικαστικές Αναζητήσεις» συνοδευόμενοι /ες από την συντονίστρια του προγράμματος διευθύντρια δρα Ξανθίππη Καραβίδα και την Υποδιευθύντρια κ. Ειρήνη Παπά. Η ομάδα ….

ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 και του Β2 του σχολείου μας, συνοδεία της διευθύντριας δρος Ξανθίππης Καραβίδα, της κας Ασπασίας Αθανασοπούλου και της κας Ελισάβετ Τσιοπλή, πραγματοποίησαν διδακτική ….

ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Την Τρίτη 19-12-2023 στο πλαίσιο του μαθήματος “Ιστορία του Μεσαιωνικού και Νεότερου Κόσμου” πραγματοποιήθηκε από μαθητές/τριες τριών τμημάτων της Β’ Λυκείου διδακτική επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε ….

Στολισμός στο 1ο ΓΕΛ Κατερίνης!

Παντού Χριστούγεννα, με αγάπη και μεράκι!Τα τμήματα του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης συμμετείχαν στον διαγωνισμό «καλύτερου στολισμού αίθουσας» που διοργανώθηκε. Νικητές/τριες στον σχετικό διαγωνισμό, με ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής, που αποτελούνταν από την Διευθύντρια, την κ. ….

Παρακολούθηση Online Webinar στο 1ο ΓΕΛ Κατερίνης

Οι μαθητές/τριες  Junior Ambassadors του 1ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολεία–Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Online Webinar την Τρίτη 12/12/2023. Στο webinar οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν σχετικά με το Πρόγραμμα EPAS και τους βασικούς στόχους του. ….

Πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου στο Ναύπλιο

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης πραγματοποίησαν πενθήμερη εκδρομή από τις 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2023 στο Ναύπλιο. Στο πλαίσιο της εκδρομής επισκέφτηκαν την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Harvard όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από ….

Μια διαφορετική ημέρα: Βιωματικές Δράσεις Ευαισθητοποίησης στο 1ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

ΑΦΙΣΑ-ΑΜΕΑ Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης, οι μαθητές, υιοθετώντας το σύνθημα «Μία ημέρα για όλους» συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικές δράσεις. Την ….