Λίγο πριν τις εξετάσεις…

Είδες πως πέρασε ο καιρός και ήρθε η ώρα των εξετάσεων; Αγωνία, είναι η λέξη που χαρακτηρίζει αυτό το διάστημα, καθώς από τη μία φοβάσαι και αγχώνεσαι για το τι θα γίνει και από την άλλη θέλεις να ξεμπερδεύεις. Είναι κρίμα να αγχωθείς σε υπερβολικό βαθμό και να τα θαλασσώσεις. Τώρα, που λίγες ώρες έμειναν,  κάνε τα παρακάτω:

Κάνε μια καλή επανάληψη

Αφού έχεις κοιμηθεί καλά, ξύπνα την προηγούμενη μέρα και άρχισε το τελικό διάβασμα. Κάνε μια καλή επανάληψη του μαθήματος που δίνεις, υπογράμμισε τα πιο sos και διάβασε για δεύτερη φορά ό,τι δεν έχεις απομνημονεύσει άριστα.

 

Φάε καλά

Από το άγχος ή από το διάβασμα, μπορεί να ξεχάσεις να φας. Πολύ κακώς, γιατί εξουθενώνεις τον οργανισμό σου κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο στο διάβασμά σου και στις εξετάσεις. Αμύγδαλα, μαύρη σοκολάτα, ψαράκι, φυσικός χυμός πορτοκάλι, είναι μια καλή διατροφή για την προηγούμενη των εξετάσεων!

Κοιμήσου καλά

Δύσκολο, γιατί μια ημέρα πριν τις εξετάσεις, από το άγχος είναι σχεδόν ακατόρθωτο να σε πάρει ο ύπνος. Προσπάθησε όσο μπορείς να κοιμηθείς, για τουλάχιστον 8 ώρες, γιατί μόνο έτσι το μυαλό μπορεί να ξεκουραστεί και να είναι καθαρό για την επόμενη μέρα.

Ψυχραιμία και υπομονή

Τέλος, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και συνεχίστε.  Όλα θα τελειώσουν σύντομα.

Πληροφορίες :

https://blog.onlearn.gr

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης