H σημασία της άθλησης

Ο αθλητισμός προσφέρει πολλά στον άνθρωπο και ειδικά στα μικρά παιδιά. Βοηθάει όχι μόνο τη σωματική μας υγεία αλλά και την ψυχική.
Μέσα από τον αθλητισμό ο άνθρωπος και ειδικά τα μικρά παιδιά μαθαίνουν όχι μόνο να αγαπούν και να φροντίζουν το σώμα τους αλλά μαθαίνουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να έχουν πειθαρχεία καθώς επίσης επιμονή και υπομονή.
Με τη σωματική άσκηση ο αθλητής αποκτά αγωνιστικότητα, αυτοκυριαρχία, καλλιεργείται το θάρρος, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η τόλμη για την αντιμετώπιση του αθλητικού αγώνα και, κατ” επέκταση, της ζωής.
αθληση1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο με εκατομμύρια φιλάθλους. Παίζεται με δύο ομάδες που η κάθε ομάδα έχει 11 παίκτες και οι οποίες προσπαθούν να σκοράρουν στο αντίπαλο τέρμα.
αθληση2
ΜΠΑΣΚΕΤ: Το μπάσκετ είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε παίκτες που ο στόχος τους είναι να βάλουν περισσότερα καλάθια από την αντίπαλη ομάδα για να νικήσουν.
αθληση3
ΠΟΛΟ: Το πόλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλές άθλημα του υγρού στίβου. Κάθε ομάδα αποτελείται από έξι παίκτες οι οποίοι προσπαθούν να σκοράρουν στο αντίπαλο τέρμα για να νικήσουν.
αθληση4
Η αντισφαίριση ή τέννις είναι ένα άθλημα ρακέτας που φέρνει αντιμέτωπους δύο παίκτες ή τέσσερις παίκτες σε ζευγάρια. Οι αγώνες τένις είναι ανταγωνιστικά σε ένα πεδίο με σαφή όρια και με ένα δίχτυ που το χωρίζει σε κέντρο της, που ονομάζεται γήπεδο τένις . Ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι ο αντίπαλος δεν μπορεί να βάλει την μπάλα στα όρια του γηπέδου του αντιπάλου του.

αθληση5
Το καράτε είναι πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Οκινάουα της Ιαπωνίας. Το όνομά της στα ιαπωνικά σημαίνει «άδειο χέρι», που πέρα από τη σημασία του ότι στο καράτε δεν χρησιμοποιούνται όπλα, ουσιαστικά σημαίνει περηφάνια και τα πάθη, και αναζητήσει την αρετή στην τελειοποίηση της τέχνης του.
Greece celebrate
Η πετοσφαίριση ή volleyball είναι ένα ομαδικό άθλημα το οποίο παίζεται από ανδρικές και γυναικείες ομάδες των έξι ατόμων. Σκοπός του παιχνιδιού είναι μία από τις δύο ομάδες να κερδίσει 3 σετ. Κάθε σετ ολοκληρώνεται όταν φτάσουν τους 23 πόντους.

αθληση7
Η καλλισθενική γυμναστική είναι φυσική άσκηση, σχεδιασμένη έτσι ώστε να βελτιώνει τη φυσική κατάσταση και να αναπτύσσει τον μυικό τόνο. Στις ασκήσεις περιλαμβάνονται κινήσεις κάμψης, τεντώματος, συστροφής, αιώρησης, άλματα, καθώς και εξειδικευμένες κινήσεις όπως οι κάμψεις, οι έλξεις και οι βυθίσεις.
αθληση8
Το γκολφ είναι τόσο απλό όσο είναι πολύπλοκο. Το κύριο καθήκον του παιχνιδιού – το συντομότερο δυνατό (για λιγότερο εγκεφαλικά επεισόδια) να σκοράρει την μπάλα στην τρύπα. Γύρος αποτελείται από 18 φρεάτια. Το παιχνίδι μπορεί να είναι δύο ειδών αγώνα και σε βάρος των επιθέσεων. Στην πρώτη περίπτωση υπολογίζεται πόσες τρύπες ο παίκτης ήταν πιο γρήγορα από τον αντίπαλο. Το δεύτερο θεωρείται ο συνολικός αριθμός των εγκεφαλικών επεισοδίων που δαπανώνται για το πέρασμα του όλα τα φρεάτια.

(Τάξη ΣΤ-Ανδρεάτος Άγγ., Βανδώρος Άγγ., Μπάλλας Π., Ματιάτος Σπ., Βιτωράτος Μπ.)

____________________________________________________________________________________________

Ο αθλητισμός μπορεί να πάρει πέντε μορφές, είτε ως ερασιτεχνικός, είτε ως επαγγελματικός, είτε ως μαζικός αθλητισμός, είτε ως φυσικές δραστηριότητες, είτε με την μορφή των παιχνιδιών. Υπάρχουν τρεις θεωρίες σχετικά με τη γένεση του αθλητισμού:
Όλες οι αθλητικές ασκήσεις έχουν λατρευτικές ρίζες.
Οι σωματικές ασκήσεις είναι φυσική συνέπεια των διαδικασιών της εργασίας και της παραγωγής.
Η άσκηση είναι μια εκδήλωση ενστικτωδών κινήσεων ή παρορμήσεων.
(τάξη Ε Τζωρτζάτου Αν, Σταυροπούλου Λυδ., Παγουλάτου Παρ. )