Δεινόσαυροι

Οι δεινόσαυροι ήταν σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για περίπου 165 εκατομμύρια χρόνια. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν 230 εκατομμύρια χρόνια. Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου πριν 65 εκατομμύρια χρόνια, σήμαινε το τέλος της κυριαρχίας τους στον πλανήτη .Οι επιστήμονες λένε ότι η εξαφάνισή τους προέκυψε από μια πτώση μετεωρίτη ή μια μεγάλη σεισμική δραστηριότητα που κατέληξε να εκραγούν όλα τα ηφαίστεια της Γης.
Από το 1800 έχουν βρεθεί πολλά ευρήματα δεινοσαύρων. Ένα από τα πιο όμορφα ευρήματα είναι ενός παρασαυρόλαφου που βρέθηκε το 1804. Ήταν περίπου 1,85 μέτρα ψηλός. Ονομάστηκε έτσι επειδή είχε ένα σαν λόφο στο κεφάλι του, που πιθανότατα το χρησιμοποιούσε για να αναπαράγει ήχους.
Ο T-REX ήταν σαρκοφάγος και ήταν λίγο πιο ψηλός από μια καμηλοπάρδαλη. Συνήθως τα αρσενικά και τα θηλυκά ήταν χωριστά ,γιατί τα αρσενικά έτρωγαν ή σκότωναν τα μικρά τους. Δεν ζούσαν κατά αγέλες ούτε κατά οικογένειες. Ο κάθε δεινόσαυρος γεννούσε αυγά. Ζούσαν σε τροπικά μέρη και όχι σε παγωμένα. Έχουν βρεθεί πολλά ευρήματα σε πάγους και γενικά στη βόρεια Αμερική και Ευρώπη.

Τάξη Δ: Άννα Βαλεντή, Ναταλία Κωστοπούλου, Γεράσιμος Κοτσίφης