Μόνος ή με φίλους

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι η φιλία. Μεγαλώνοντας καταλαβαίνουμε ότι η φιλία δεν είναι μόνο η παρέα αλλά και τα συναισθήματα που νιώθουμε με τους ανθρώπους που θεωρούμε φίλους.

Από παιδιά μαθαίνουμε τις δυσκολίες της ζωής και μεγαλώνοντας αναπτύσσουμε πιο ουσιαστικά συναισθήματα και προβληματισμούς. Αυτό αφορά στις συναναστροφές με παρέες, συνήθως της ηλικίας μας. Όταν έχεις ένα πραγματικό, καλό φίλο, μοιράζεσαι μαζί του τη στεναχώρια, τη χαρά, τον ενθουσιασμό και τον φόβο. Ο πραγματικός φίλος είναι ειλικρινής μαζί σου, παρόλο που κάποιες φορές δεν συμφωνούν οι απόψεις σας και είναι αρκετά αυστηρός μαζί σου.

Απ’ την άλλη όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να προσποιείται και να μη δείχνει τον αληθινό του εαυτό. Οι άνθρωποι αυτοί, συνήθως δε λένε την αλήθεια, δεν εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν, μπορεί να σε κοροϊδεύουν πίσω απ’ την πλάτη σου ή πολύ απλά να μην ακούν αυτά που σε απασχολούν, γιατί δεν τους ενδιαφέρει τι αισθάνεσαι.

Πιστεύω ότι ο πραγματικός φίλος είναι το στήριγμά μας, ο συμπαραστάτης μας, το καθημερινό μας χαμόγελο, γιατί με τους φίλους μοιραζόμαστε εμπειρίες, απόψεις, συναισθήματα και πάνω απ’ όλα δεν είμαστε μόνοι. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μαθαίνουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε μέσα από τους φίλους μας όλους τους ανθρώπους και μαζί και τον εαυτό μας. 

Σοφία Τατάρογλου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης