Εκπαιδευτικοί:
-Ποιο πιστεύετε είναι τελικά σήμερα το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου;
Κ. Κρασοπουλάκος: Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι διαχρονικό. Το μήνυμα λοιπόν αυτό είναι να παλεύομε πάντα για την ελευθερία απέναντι σε κάθε δυνάστη, είτε αυτή είναι μια χούντα, όπως τότε, είτε είναι οποιαδήποτε προσπάθεια για την στέρηση της ελευθερίας μας
-Επίσης, ποια πιστεύετε ότι είναι τα αποτελέσματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σημερινές εποχές για την σημερινή κοινωνία;
-Κ. Κρασοπουλάκος: Το Πολυτεχνείο τότε κέρδισε πολλά. Κέρδισε την απελευθέρωση του ελληνικού λαού από δικτατορία επτά ετών και κέρδισαν κάποια δικαιώματα για όλους τους Έλληνες. Τα δικαιώματα αυτά τα “απολαύσαμε” όλα αυτά τα χρόνια της δημοκρατίας, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν και μέσα στην δημοκρατία. Υπάρχει ένα μεγάλο κέρδος. Αυτό είναι η ελευθερία και τα δικαιώματα των πολιτών. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και για ψωμί και για παιδεία και για ελευθερία.
Μαθητές:
-Τι σημαίνει για εσένα, δηλαδή στις νεότερες γενιές, η εξέγερση του Πολυτεχνείου;
-Εγώ θεωρώ ότι το Πολυτεχνείο ήταν μια σημαντική μέρα για όλους τους φοιτητές που ήταν εκεί πέρα, γιατί κατάφεραν να επαναστατήσουν και που ήταν όλοι ενωμένοι. Θεωρώ πως ήταν πολύ καλό και για το κοινό καλό και για τους ίδιους που ήταν όλοι ενωμένοι μαζί και δεν άφησαν κανέναν πίσω…
-Ξέρεις τι συνέβη εκείνη τη μέρα(17 Νοέμβρη);
-Είχανε κλειδωθεί οι μαθητές του Πολυτεχνείου. Είχαν ραδιοφωνικό σταθμό που μεταδίδανε μηνύματα ενθαρρυντικά ότι θα λήξει η χούντα. Το δυσάρεστο ήταν ότι έγινε επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους και οφείλουμε να τους τιμάμε καθώς έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα.
-Πως πιστεύεις ότι θα αντιδρούσατε εσείς, η σημερινή γενιά άμα γινόταν μια παρόμοια κατάσταση;
- Δεν θα αντιδρούσαμε όπως τότε. Δυστυχώς οδεύουμε προς τον αμερικανισμό και έχουμε χάσει την ιδέα για την Ελλάδα. Δεν είμαστε τόσο πεπεισμένοι για αυτή τη χώρα όσο πιο παλιά. Δεν νομίζω να γινόταν παρόμοιο γεγονός.