Όριάν Εξπρές

orian express

Το Όριαν Εξπρές ανήκε στον Βέλγο επιχειρηματία Ζόρζ Ναχελμάκερς και ήταν το πρώτο διηπειρωτικό τρένο στην Ευρώπη που έκανε διαδρομή 2.740 χιλιομέτρων από το Παρίσι στην Κωσταντινούπολη με διάρκεια ταξιδιού συνολικά 81 ώρες και 30 λεπτά . Εκανε ενδιάμεσες στάσεις στο Στρασβούργο , το Μόναχο, την Βιέννη , τη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. Ηταν το πολυτελέστερο τρένο που ταξίδευαν αριστοκράτες , πολιτικοί και μια διαδρομή κόστιζε 2.080 ευρώ το άτομο .

Η διακόσμηση του τρένου περιελάμβανε ξύλινα χωρίσματα διακοσμημένα με ξυλόγλυπτα μοτίβα και υαλοπίνακες, ενώ μικρά αγαλματίδια συμπλήρωναν τη διακόσμηση του χώρου. Τα διαμερίσματα ήταν συνήθως δίκλινα, με αναπαυτικά κρεβάτια, ακριβά χαλιά και γραφεία. Τα γεύματα των ταξιδιωτών περιείχαν εδέσματα από έναν μάγειρα από τη Βουργουνδία, ακριβά κρασιά που σερβίρονταν σε πορσελάνινα ή ασημένια σερβίτσια. Αποτέλεσε πηγή  έμπνευσης για την Άγκαθα Κρίτσι που είχε ταξιδέψει και έγραψε το βιβλίο Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές .Έκανε το τελευταίο του δρομολόγιο το Μαίο του 1977 .

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ: https://www.youtube.com/watch?v=Mm8d0rma_TY

 

orian express

 

Πηγές κειμένου:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD_%CE%95%CE%BE%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%82

https://www.mixanitouxronou.gr/orian-expres-to-thriliko-treno-tis-apolitis-politelias-akinitopiithike-pente-meres-sta-chionia-ke-i-epivates-paraligo-na-pethanoun-apo-to-krio-thlipsi-prokaloun-i-prosfates-fotografies-tou-trenou/

 

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ: https://www.pontosnews.gr/642307/ellada/orian-express-stasi-drama-mouseio-trenon/

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Όριάν Εξπρές"

Σχολιάστε

Top