2ο ΚΕΣΥ Β Αθήνας

 

Ο χαρακτήρας και η ταυτότητα των Κ.Ε.Σ.Υ.

 

Τα Κ.Ε.Σ.Υ είναι εκπαιδευτικές δομές που έχουν ως αποστολή την υποστήριξη των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών/τριων στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.

 

Αρμοδιότητες

Οι αρμοδιότητες των Κ.Ε.Σ.Υ. ορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4547/2018 και αφορούν:

 1. στη διερεύνηση και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών με ή χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία,
 2. σεστοχευμένεςατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις με μαθητές και τις οικογένειες τους,
 3. στην υποστήριξη του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων (συνεργασία με ομάδες εκπαιδευτικών σχολείων, διευθυντών, συντονιστών παιδαγωγικής ευθύνης και άλλους φορείς),
 4. σε δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης της σχολικής κοινότητας και
 5. της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου,
 6. σε δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

Περιοχή ευθύνης του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ Β΄ Αθήνας

 

 • Το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Β΄ Αθήνας έχει στην ευθύνη του και εξυπηρετεί όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, όλων των βαθμίδων, των δήμων:Παπάγου, Χολαργού, Αγία Παρασκευής,  Βριλησσίων, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Νέου Ψυχικού, καθώς και μέρος των δήμων Αμαρουσίου και Κηφισίας καθώς και όλες τις σχολικές δομές που υποστηρίζουν κωφούς και βαρήκοους μαθητές/τριες στην Β εκπαιδευτική περιφέρεια Αττικής.

 

Μαθητικός πληθυσμός – διαδικασία

 

 • Το 2ο Κ.Ε.Σ.Υ. Β΄Αθήνας υποστηρίζει τους μαθητές/τριες με ή χωρίς ειδικές ανάγκες και αναπηρία που αντιμετωπίζουν εμπόδια στη μαθησιακή διαδικασία, δεχόμενο 1000-1500 αιτήσεις ετησίως από το σύνολο των 35000 – 40000 μαθητών/τριων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που φοιτούν, στα σχολεία ευθύνης, της Β εκπαιδευτικής περιφέρειας Αττικής.
 • Ο προαναφερόμενος πληθυσμός των μαθητών/τριων αποτελείται από μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες, ΔΑΦ, κινητικές αναπηρίες, διαταραχές συμπεριφοράς, μαθητές/τριες με αισθητηριακές αναπηρίες (κωφοί, τυφλοί), μαθητές/τριες με ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές κ.α. ηλικίας, 3,5  έως 18 χρονών.
 • Οι μαθητές/τριες αξιολογούνται και υποστηρίζονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους στους χώρους της υπηρεσίας καθώς και στους χώρους των σχολικών μονάδων που φοιτούν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  που εμπλέκονται στην εκπαίδευση αυτών.Για κάθε μαθητή/τρια πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις επισκέψεις  ανάλογα με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες του καθενός.

 

Επαγγελματικός Προσανατολισμός, 

 

 • Τα Κ.Ε.Σ.Υ. παρέχουν επιπλέον συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού από ειδικούς Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού με ατομικές συνεδρίες μαθητών Β΄και Γ΄ Λυκείου ή με προγραμματισμένες επισκέψεις στα σχολεία για ομαδικές ενημερώσεις και λοιπές δράσεις.

 

 

Το προσωπικό της υπηρεσίας του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ.

 

 • Το 2ο  ΚΕΣΥ Β Αθήνας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο για τις οργανικές θέσεις του προσωπικού κατά κλάδο (Υπ. Απ. Αρ. 129064/ΓΔ5/ 7.8.2018, Φεκ.3233, τ.Β.), απασχολεί 25 άτομα, μόνιμο επιστημονικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Ωστόσο, κάθε Σεπτέμβριο προκειμένου να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες λειτουργικές ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού που υποστηρίζεται στα πλαίσια της περιοχής ευθύνης του φορέα, προσλαμβάνονται επιπλέον εκπαιδευτικοί και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό(κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) μέσω της διαδικασίας  προσλήψεων αναπληρωτών.

 

 • Κατά το σχολικό έτος 2020-21 το προσωπικό του 2ου Κ.Ε.Σ.Υ. αριθμεί σε 52 μέλη εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές. Για την κάλυψη των υπηρεσιών και δράσεων του επαγγελματικού προσανατολισμού το 2ο  ΚΕΣΥ Β Αθήνας διαθέτει τρεις ειδικούς στον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού.

 

 

Ενδεικτικά ευχαριστίες από τους γονείς για τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΣΥ

 

Καλησπέρα Κα Καραπαναγιώτου

Είμαι ο πατέρας της ………………. που είδατε την Τρίτη.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, για το ενδιαφέρον που δείξατε για το κορίτσι μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και όλη την ομάδα σας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ειλικρινά μετά από πολλά χρόνια νιώθω ότι τα πράγματα παίρνουν κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αναφορικά με την ……………….

Κι αυτό το οφείλω σε εσάς.

 

Να είστε καλά!

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2020 του 2ου ΚΕΣΥ Β Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε η Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2ου ΚΕΣΥ Β Αθήνας στο 1&2 ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής την Πέμπτη 23/01/2020 με ευχές για μια δημιουργική χρονιά.

2ΚΟΠΗ-ΠΙΤΑΣ-2020

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης