1oς Πανελλήνιος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Χορεύοντας…την Άνοιξη» (Spring Challenge)

WRO Hellas

Ο WRO Hellas, μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, διοργάνωσε τον 1o Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Χορεύοντας…την Άνοιξη» (Spring Challenge).

Τα 16 νηπιαγωγεία της Εύβοιας συμμετείχαν στο διαγωνισμό δημιουργώντας το παρακάτω συνεργατικό βίντεο. Η ιστορία είχε ως βασική πρωταγωνίστρια την μέλισσα. Η πλοκή επικεντρώθηκε στα χορευτικά της «έξυπνης» μέλισσας ρομπότ Beebot, η οποία παρουσίαζε διαδρομές, ενώ ταυτόχρονα το βίντεο εμπλουτίστηκε από φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από τις οικογένειες των μαθητών και αναδείκνυαν τις ομορφιές του νησιού της Εύβοιας. Οι κατασκευές που δημιούργησαν οι μαθητές διακόσμησαν τις σχετικές εικόνες.

Ωστόσο, εξαιτίας του μεγάλου μήκους της ταινίας, τα σχολεία χωρίστηκαν σε 4 ομάδες ανάλογα με τη διαδρομή-χορευτικό που επέλεξαν να αναπαραστήσουν. Τα κομμάτια έχουν αναρτηθεί και στο κανάλι του WRO Hellas στο Youtube:


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

Η πρώτη ομάδα παρουσίασε το χορό των μελισσών γύρω από λουλούδια, ενώ εμπλουτίστηκε με εικόνες από τη Χαλκίδα και κοντινές περιοχές.

Συμμετείχαν:

1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού, 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αρτάκης, 14ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας: 


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

 

Σχολιάστε

Top