Ο ήλιος της ψυχής μας δε γνωρίζει έκλειψη…

ekleipsi

Ο ήλιος της ψυχής μας δε γνωρίζει έκλειψη…

Μόνη μας αγωνία η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, η οποία όμως έληξε αίσια. Θα έχουμε ηλιόλουστη μέρα και ο Βασίλης Παππάς , υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Τρικάλων θα είναι στο σχολείο για να μας ενημερώσει για το «μυστικά» των εκλείψεων και να μοιραστεί μαζί μας τη διαδικασία της έκλειψης ηλίου που θα αρχίσει σε λίγες ώρες. Ανυπομονούμε!

Πώς αλλάζουν τα πράγματα. Οταν όλοι οι μαθητές πρέπει να μείνουν μέσα, οι δικοί μας μαθητές είναι … έξω. Χάρη στα ειδικά γυαλιά που έφερε ο Βασίλης απολαύσαμε την έκλειψη κάνοντας σαν μικρά παιδιά.

Γεια σου, μέχρι να μας ξαναρθείς!

Με αυτό τον τρόπο αποχαιρέτησε ο Elton τον Βασίλη Παππά, υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Τρικάλων,  ο οποίος χθες το πρωί   αφιέρωσε το χρόνο του    στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών .

       Μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση, μαθητές και καθηγητές ενημερώθηκαμε  για τα «μυστικά» των ηλιακών εκλείψεων. Και αυτή τη φορά ο εισηγητής, σεβόμενος τη διαπολιτισμική σύνθεση των συμμετεχόντων, δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή ιστορική αναφορά σχετικά με  τις πρώτες παρατηρήσεις από τους Κινέζους πριν από μερικές χιλιάδες (!) χρόνια, τις οποίες διαδέχτηκαν αυτές των Ασσύριων, Βαβυλώνιων, Αιγύπτιων και των Αρχαίων Ελλήνων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν πολύ μεγάλο και οι ερωτήσεις πολλές και ουσιαστικές. Τόσο που ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι ο χρόνος περνούσε γρήγορα ενώ η έκλειψη δε μπορούσε να «περιμένει» και θα χάναμε την παρατήρηση. Γιατί εμείς σήμερα δεν ακολουθήσαμε επακριβώς τις οδηγίες του υπουργείου. Δεν μείναμε μέσα, αλλά …βγήκαμε. Χάρη στα ειδικά γυαλιά που είχε προνοήσει να φέρει ο Βασίλης , μπορέσαμε να δούμε και να απολαύσουμε  την έκλειψη με απόλυτη ασφάλεια. Τα χαμόγελα και τα επιφωνήματα της ανάμεικτης με έκπληξη χαράς  ήταν το καλύτερο δώρο προς τον ίδιο.

Εφη Χατζημάνου

Σχολιάστε

Top