Το θαύμα των Χριστουγέννων

 

Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα στις φυλακές Τρικάλων

Πώς μπορείς να δώσεις χρώμα στο άχρωμο;

Πώς μπορείς να δώσεις χαρά και να διώξεις τη θλίψη; Πώς μπορείς να πραγματοποιήσεις το απραγματοποίητο;

1

Είναι ανέφικτο, θα πει κάποιος. Κι όμως. Θαύματα συμβαίνουν και στην εποχή μας. Ένα τέτοιο θαύμα ενσαρκώθηκε στη γιορτή του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (Φυλακές) με τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποίησαν μαθητές και καθηγητές στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Με την προτροπή της διευθύντριας του σχολείου, κας Έφης Χατζημάνου, μαθητές και καθηγητές οργάνωσαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Μοίρασαν απλόχερα φως και χρώμα στις ψυχές τους και στις ψυχές όσων παραβρέθηκαν.

2

Ο π. Γεώργιος, ιερέας των Φυλακών, μίλησε στους κρατουμένους για το μήνυμα των γιορτών των Χριστουγέννων, ένα μήνυμα αγάπης και συγχώρεσης.

15O κ. Μποντίλας Λεωνίδας, Επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ Τρικάλων, μόνιμος υποστηρικτής του σχολείου μας και ένθερμος υποστηρικτής μας τόνισε για άλλη μία φορά τη σημασία που μπορεί να έχουν οι νέες τεχνολογίες στη μάθηση των εκπαιδευομένων σε όλα τα μαθησιακά αντικείμενα.

14

Η Κα. Μητσιάδη Βασιλένα, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, συζήτησε με τους κρατουμένους για το εκπαιδευτικό ταξίδι τους στον χώρο του σχολείου, τις ελπίδες τους και τα όνειρά τους.

13

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, τόνισε τη σημασία της προσπάθειας που γίνεται στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων, ενώ επισήμανε ότι Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται δίπλα στους κρατουμένους και στο σχολείο, προκειμένου να βοηθήσει με κάθε τρόπο.

12

 Ο αρχιφύλακας Φυλακών Τρικάλων, κ. Κατσαρός Απόστολος, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο του σχολείου στον στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ευχήθηκε στους κρατουμένους με τον νέο χρόνο να βρίσκονται στα σπίτια τους.

16

 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στόλισαν τον χώρο, μελωδίες από την ορχήστρα των μαθητών ξύπνησαν το πνεύμα των Χριστουγέννων στις καρδιές των συμμετεχόντων,

4

 

5

 

6

ενώ η θεατρική παράσταση επάξια κέρδισε το έντονο χειροκρότημα και τον θαυμασμό των παρευρισκομένων.

7

 

8

 

9

Γίνονται θαύματα τελικά; Αν θαύμα σημαίνει ζεστασιά στις καρδιές των ανθρώπων, φωτοδοσία που διώχνει το σκοτάδι της ψυχής  και μία μικρή, ελάχιστη, μα τόσο σημαντική αλλαγή στο πρόσωπο – ένα μικρό χαμόγελο, τότε, ναι.

10

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων ήταν ένα μικρό θαύμα ζεστασιάς και ευφροσύνης που έκανε όλους να θυμηθούν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

3

 

Σχολιάστε

Top