Κουραμπιέδες…..ήρθαν τα Χριστούγεννα!

αρχείο λήψης (3)

Υλικά

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

220 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια, 1 πρέζα αλάτι

1 κ.τ γλ. ανθόνερο

30 γρ. κονιάκ ή λικέρ πικραμύγδαλο

200-800 γρ. αμύγδαλο φιλέ

900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα ανθόνερο

300 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180  C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σπάμε το αμύγδαλο και το βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το καθένα και τα ψήνουμε  για 20-25 λεπτά. Βάζουμε μία στρώση από τους κουραμπιέδες στην πιατέλα σερβιρίσματος, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.  Προσοχή οι κουραμπιέδες να είναι κρύοι όταν πασπαλιστούν με τη ζάχαρη άχνη.

Πασχαλιά Ε1

Σχολιάστε

Top