ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ

873998

Τα κατοικίδια ζώα (σκυλιά και γάτες) ανέκαθεν αποτελούν μέλη της κοινωνίας των ανθρώπων. Η εγκατάλειψή τους στις κατοικημένες περιοχές ήταν η αιτία να νομοθετηθούν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος για το σεβασμό της ύπαρξής τους. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση της τήρησης των κανόνων ευζωίας των αδέσποτων ζώων που ασκείται σε συνεργασία με τους Φιλόζωους.
Ειδικότερα για τα εγκαταλειμμένα από τους κατοίκους του Δήμου μας κατοικίδια που διαβιούν σε πλατείες και γειτονιές, οφείλουμε να μην τα τραυματίζουμε ψυχολογικά και σωματικά επιτείνοντας τη δυστυχία της εγκατάλειψής τους και την εμπιστοσύνη τους στον άνθρωπο.
Η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα είναι μέσα στο πνεύμα του σεβασμού κάθε έμβιας ύπαρξης για δικαίωμα στη ζωή, πρέπει όμως να τηρούνται συνθήκες καθαριότητας, η έλλειψη της οποίας ασφαλώς δημιουργεί ευθύνη για αυτούς που τα φροντίζουν.
Κατοικίδια που εγκαταλείπονται ή περισυλλέγονται και σε «φιλόζωες» ακόμη γειτονιές και παρόλο που φροντίζονται από τους εθελοντές, όταν στη γειτονιά φέρουν ή έρθουν καινούργια ζώα έχει σαν αποτέλεσμα τα υπάρχοντα να αντιδράσουν με αποτέλεσμα την ενόχληση από τις φωνές τους, (και μερικές φορές) την επιθετικότητά τους, με κατάληξη πολλές φορές το έγκλημα των μαζικών δηλητηριάσεων. Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε;

Η Φιλοζωική εφαρμόζει διάφορους τρόπους βοήθειας προς τα ζώα που τη χρειάζονται.

Η Φιλοζωική εφαρμόζει προγράμματα προστασίας αδέσποτων σκύλων σε συνεργασία με δήμους και κοινότητες της Χώρας. Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών περισυλλέγει, στειρώνει, εμβολιάζει, θεραπεύει και επανατοποθετεί τα αδέσποτα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης επεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά όπου υπάρχει έκτακτη ανάγκη, με χρήση δικών της μεταφορικών μέσων, διασώζοντας τραυματισμένα, κακοποιημένα και άρρωστα ζώα. Η Φιλοζωική αδυνατεί να παραλάβει αδέσποτα από δήμους με τους οποίους δεν είναι συμβεβλημένη, καθώς δεν της επιτρέπεται τέτοια παρέμβαση από το νόμο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου της.

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΩΣΤΕ ΤΑ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΖΩΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ.

dog10

Σχολιάστε

Top