Βασιλόπιτα …

Υλικά: 4 φλιτζάνια αλεύρι, 1 φλιτζάνι βούτυρο, 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 5 αυγά, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 3 κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο, 1 κουταλιά αλεύρι ,για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το κονιάκ. Ακακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνετε εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού- λεμονιού στο μπολ. Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα στρογγυλή Νο 24 , την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει η βασιλόπιτα και τη βγάζουμε από τη φόρμα. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

