Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ , ΕΝΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΑΠΟ: 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΡΓΟΥ - Απρ• 15•15

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ , ΕΝΑΣ  ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ

Σκεφτείτε….ποιο είναι το πρόβλημα που απασχολεί και βασανίζει τους κατοίκους όλου του Πύργου; Φυσικά, τα σκουπίδια που πλέον έχουν μπει στην καθημερινότητα μας. Πλέον οι εικόνες σκουπιδιών που κατακλύζουν  τους δρόμους, ξεχειλίζουν από τις σακούλες και εκπέμπουν μια απαίσια και δύσοσμη μυρωδιά είναι κάτι οικείο για όλους μας. Η κατάσταση που επικρατεί χαρακτηρίζεται από πολλούς ως άθλια και τριτοκοσμική. Απορρίμματα βρίσκονται εντός και εκτός κάδων, γίνονται εμπρησμοί σε κάδους που έχουν δημιουργήσει λόφους ή εμποδίζουν την κυκλοφορία. Μύγες, ψύλλοι, κατσαρίδες, κουνούπια, σκνίπες, ποντίκια κ.λ.π αυξάνονται ταχέως με τον κίνδυνο επιδημιών να παραμονεύει!. Τέλος δερματολογικά προβλήματα, ήπιες λοιμώξεις και μολυσματικές ασθένειες εμφανίζονται αρκετά συχνά τον τελευταίο καιρό. Επίσης οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων με τους σωρούς απορριμμάτων.

ΛΥΣΕΙΣ

1. Κάντε Ανακύκλωση!! Το φορτηγό της ανακύκλωσης περισυλλέγει τα σκουπίδια από τους κάδους αφού το εργοστάσιο τους είναι ανεξάρτητο από το σκουπιδότοπο. Έτσι μειώνεται σημαντικά ο όγκος των σκουπιδιών

.

2. Κρατήστε κάποια από τα σκουπίδια που δεν αποπνέουν άσχημη μυρωδιά (π.χ. χαρτόκουτα, χαρτιά, περιοδικά και κονσέρβες) έξω στο μπαλκόνι ή σε κάποια αποθήκη.

3. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και ξαναχρησιμοποιήστε τα αντικείμενα αντί να τα πετάξετε. Μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό κουτί (ένα κουτί από πουράκια ή οτιδήποτε άλλο) να το ντύσετε με ένα χαρτόνι και να το χρησιμοποιήσετε σαν μολυβοθήκη.

Το σημαντικό είναι λοιπόν όλοι οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα και να καταλάβουν ότι δεν φταίνε μόνο  οι άνθρωποι στην εξουσία  αλλά και εμείς που δεν βοηθάμε ιδιαίτερα την κατάσταση. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι κάποια στιγμή το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ή τουλάχιστον θα μειωθεί.

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ολυμπία, Λαβντίε, Μάνια
Πηγές
από το internet

Σχολιάστε

Top