Ανακύκλωση

Ανακύκλώση

Ανακύκλωση

  ➢   Τι είναι η ανακύκλωση;

Η ανακύκλωση είναι όταν αντί να πετάξουμε ένα αντικείμενο που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί το ανακυκλώνουμε στους «κάδους ανακύκλωσης». π.χ. Έχω αγοράσει ένα κουτί κορν φλεικς, όταν τελειώσουν αντί να το πετάξω στα σκουπίδια θα το ανακυκλώσω στον μπλε κάδο που είναι για τα ανακυκλώσιμα υλικά Όταν κάνουμε ανακύκλωση βοηθάμε πλανήτη και σταματάμε να είμαστε σπάταλοι.

ad53d277afe1138ce0ff6b06f2172bbd

➢   Πως κάνουμε ανακύκλωση

Για να κάνουμε ανακύκλωση θα πρέπει να προσέχουμε πολύ πριν πετάξουμε κάποιο αντικείμενο διότι μπορεί να είναι ανακυκλώσιμο και αν είναι θα πρέπει να το βάλουμε σε κάποια ειδική σακούλα ή αλλιώς στον μπλε κάδο. Π.χ. μια οικογένεια πρέπει να συνεννοείται το μέρος που θα βάζουν τα πράγματα για ανακύκλωση πριν τα τοποθετήσουν στον μπλε κάδο.

Anakiklosi

➢   Οι κανόνες των κάδων

 

Οι κανόνες των κάδων είναι λίγοι αλλά  πρέπει να τους θυμάσαι αν θες  να πάει καλά η ανακύκλωση. Πρώτος κανόνας και ο σημαντικότερος στον μπλε κάδο βάζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ στον πράσινο κάδο τα σκουπίδια που δεν ξαναχρησιμοποιούνται. Π.χ. Έχω ένα άδειο κουτί από μπισκότα θα το βάλω στον μπλε κάδο γιατί μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, ενώ άμα έχω φάει μια μπανάνα και έμεινε η φλούδα , όμως δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί οπότε στη σακούλα και στον πράσινο κάδο που είναι για τα σκουπίδια. Όμως προσοχή ποτέ σκουπίδια στον μπλε κάδο.

kadoi

 ➢   Οφέλη ανακύκλωσης

Τα οφέλη της ανακύκλωσης είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψιν.

Καταρχήν η ανακύκλωση χαρτιού βοηθάει τον πλανήτη ώστε να καταφέρει να «ανασυγκροτήσει» τα δάση του. Δηλαδή ελαττώνεται ο αριθμός των δέντρων που κόβονται.

Επίσης επεξεργάζοντας ανακυκλώσιμα υλικά χρειαζόμαστε πολύ λιγότερη ενέργεια από ότι θα χρειαζόταν να δημιουργηθεί ένα φύλλο χαρτί, από δέντρο.

Ένα άλλο θετικό είναι ότι υπάρχει αποσυμφόρηση των χωματερών. Οι χωματερές όλο και μεγαλώνουν και όλο δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Στις χωματερές υπάρχει πρόβλημα γιατί τα πιο πολλά υλικά, είναι μη βιο-διασπώμενα. Δηλαδή το γυαλί και τα μπουκάλια θέλουν αμέτρητα χρόνια για να διαλυθούν!

Ακόμα μπορούμε να κερδίσουμε και μερικά χρήματα, προτιμώντας ανακυκλωμένα προϊόντα.
Τέλος ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τον κήπο μας αν έχουμε, είναι ότι περισσεύει από φαγητό, φλούδια από φρούτα και λαχανικά, μπορούμε απλά να σκάψουμε μερικές τρυπούλες στο έδαφος, δίπλα από τα φυτά μας και να τα θάψουμε εκεί. Το αποτέλεσμα θα είναι το τέλειο λίπασμα!

Καθώς ο πληθυσμός του πλανήτη αυξάνεται η ανακύκλωση γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Ανακυκλώστε = Σώστε!!!

 globe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης