Το Δ2 σας παρουσιάζει τα Μαθη…..μαγικά

Μήπως σας φαίνονται δύσκολα τα Μαθηματικά;

Μήπως τα βρίσκετε βαρετά ή ακαταλαβίστικα;

Νιώθετε ότι δεν είναι χρήσιμα για τη ζωή σας;

Νομίζετε ότι τα Μαθηματικά είναι μόνο για τους καλούς και

 έξυπνους μαθητές;

Εμείς φέτος ανακαλύψαμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα Μαθηματικά μπορούν να είναι ενδιαφέροντα και συναρπαστικά. Μπορούν να είναι παιχνίδι. Ευχάριστη δραστηριότητα για όλους, που μπορεί να μην τη χορταίνεις. Ναι,  έτσι ακριβώς.

Αυτό διαπιστώσαμε εμείς, οι μαθητές της Δ΄τάξης, που συμμετείχαμε φέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ARETE.

Το πρόγραμμα μελετάει τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας μας βοηθάει να κατανοήσουμε δύσκολες μαθηματικές έννοιες της γεωμετρίας, που αλλιώς μπορεί και να μας φαίνονταν ακαταλαβίστικα. Μαζί μας συμμετείχαν και άλλα 3.000 παιδιά από άλλες χώρες της Ευρώπης και όλοι μαζί πήραμε μέρος σε ένα πείραμα: Τι μπορούμε να καταλάβουμε και να θυμόμαστε για καιρό μελετώντας βασικές έννοιες γεωμετρίας με τη βοήθεια ειδικών εφαρμογών σε τάμπλετ.

Ναι, μάλιστα! Τάμπλετ στο σχολείο! Αυτό, που στο σπίτι μάς το δίνουν με χρονόμετρο και γκρίνια, στο σχολείο το είχαμε, με τις ευλογίες της δασκάλας! Και το διασκεδάσαμε αφάνταστα! Τα γεωμετρικά στερεά πετάγονταν σαν ελατήρια και μας καλούσαν να τα πιάσουμε. Οι ακμές και οι έδρες στριφογύριζαν στον αέρα και όλοι μας ξεκαρδιζόμασταν με τα παιχνίδια που μπορούσαμε να παίζουμε, μαθαίνοντας ταυτόχρονα Γεωμετρία. Αυτό, μάλιστα! Έτσι μπορούμε να κάνουμε Μαθηματικά όλη μέρα! Ήταν τόσο διασκεδαστικό και ευχάριστο. Έτσι θα έπρεπε να κάνουμε και τη Γλώσσα και την Ιστορία και τα Θρησκευτικά και όλα.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα ήθελαν να γίνονταν έτσι τα Μαθηματικά και εμείς αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που το είχα

με. Μακάρι και του χρόνου να τα κάνουμε έτσι πάλι και μακάρι να τα κάνουν έτσι κ

αι οι άλλες τάξεις.

Δ2 Photo 2 άρθρου εφημερίδας

 

Πάντως, προς το παρόν έχουμε έναν καλό λόγο για να αγοράσουμε  τάμπλετ…

Σχολιάστε