Αυστραλία
Αρκετά διαδεδομένο είναι στην Αυστραλία το PieFloater. Πρόκειται για μια κρεατόπιτα με παχιά πράσινη μπιζελόσουπα. Συχνά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτας, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Ισπανία
Το παραδοσιακό και πιο γνωστό φαγητό της Ισπανίας είναι η paellia. Μοιάζει με το ριζότο αλλά είναι πιο στεγνή και με περισσότερα συστατικά. Γίνεται με κρέας, κοτόπουλο, λαχανικά ή θαλασσινά κι άλλοτε με όλα αυτά μαζί.
Γαλλία
Το αγαπημένο πιάτο των Γάλλων είναι ανεπιφύλακτα τα σαλιγκάρια ή όπως τα αποκαλούν στην Γαλλία EscargotsàlaBourguignonne. Τα σαλιγκάρια γεμίζονται με ένα μίγμα από βούτυρο, σκόρδο και μαϊντανό και γίνονται ένα υπέροχο πιάτο, όμορφο και νόστιμο.
Γερμανία
Το φαγητό για το οποίο φημίζεται η Γερμανία δεν είναι άλλο από το λουκάνικο(γερμανικά: Wurst). Το πιο γνωστό είναι το bratwurst, δηλαδή ψητό χοιρινό λουκάνικο, το καπνιστό και βραστό Wiener και το schwarzwurst, δηλαδή λουκάνικο από αίμα. Σε διαφορετικά μέρη της Γερμανίας υπάρχουν και διαφορετικά είδη λουκάνικου, όπως το currywurst με σάλτσα από κέτσαπ και κάρι στο Βερολίνο, το βαυαρέζικο λευκό weisswurst ή το ιδιαίτερο rostbratwurst από τη Νυρεμβέργη.
Ινδία
Η ινδική κουζίνα αντικατοπτρίζει τις πολλές διαφορετικές παραδόσεις αυτής της χώρας. Ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της ινδικής κουζίνας είναι το Tandorichicken. Πρόκειται για κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί επί ώρες σε μια πάστα από γιαούρτι και μπαχαρικά ψημένο σε ένα πήλινο σκεύος.
Βέλγιο
Στο Βέλγιο πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις τηγανητές πατάτες που πωλούνται παντού. Συνοδεύονται με διάφορες σώς ή και με μύδια. Ένα ξεχωριστό πιάτο που ποικίλει σε διάφορες περιοχές του Βελγίου είναι το βοδινό μαγειρεμένο σε μπύρα (La Carbonade Flamande). Πάνω από όλα όμως είναι τα αχνιστά μύδια για τα οποία φημίζονται οι Βέλγοι
Μάλτα
Στη Μάλτα ως εθνικό φαγητό θεωρείται το Maltese Fenkata , δηλαδή το τηγανητό κουνέλι με σκόρδο και κρασί
Νορβηγία
Στη σκανδιναβική αυτή χώρα τα πιάτα που είναι περισσότερο διαδεδομένα είναι όσα περιέχουν το ψάρι ως κύριο συστατικό. Το Rakfisk αποτελείται από πέστροφα το οποίο έχει υποβληθεί σε ζύμωση μέσα σε άλμη για 2 με 3 μήνες και τρώγεται χωρίς να χρειαστεί μαγείρεμα.
Ουγγαρία
Σούπα Goulash ή αλλιώς μαγειρεμένη ως στιφάδο με κρέας, noodles, λαχανικά( κυρίως πατάτες), πάπρικα και άλλα μπαχαρικά.
Ρωσία
Στην παγωμένη Ρωσία το χοιρινό κρέας αποτελεί κύριο συστατικό πολλών πιάτων. Το Kholodets (ή Studen) είναι ένα από αυτά. Πρόκειται για ψιλοκομμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος ή κρέατος με ορισμένα μπαχαρικά προστίθενται (πιπέρι, το μαϊντανό, το σκόρδο, τη δάφνη) και μικρές ποσότητες από λαχανικά (καρότα, κρεμμύδια).
Αίγυπτος
Το Ful medamnis είναι ένα εθνικό πιάτο το οποίο αποτελείται από πουρέ φάβας σερβιρισμένο με λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, και χυμό λεμονιού.
Κούβα
Το αυθεντικό κουβανέζικο πιάτο Ρόπα Vieja σερβίρεται με (τεμαχισμένη μπριζόλα σε μια βάση από σάλτσα ντομάτας, μαύρα φασόλια, ρύζι κίτρινο και τηγανητά yuca με μπύρα.
Μαρόκο
Η χρήση του κουσκούς είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη μαροκινή κουζίνα. Το Mrouzia είναι ένα από τα πιο σημαντικά πιάτα αυτής της χώρας. Πρόκειται για ένα είδος στιφάδου με αρνάκι, μέλι, κανέλα και αμύγδαλα συνοδευόμενο συνήθως με κουσκούς.
Τέλος, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε, πως μέσα σε μια καθημερινότητα που ουσιαστικά μας επιβάλλει να γίνουμε όλοι ίδιοι, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που κρατάνε τη διαφορετικότητα του κάθε λαού ζωντανή. Το πιο σπουδαίο στοιχείο είναι η κουζίνα κάθε λαού και είναι αναγκαίο για μένα να διατηρηθεί το ίδιο ξεχωριστή ανά τους αιώνες.
ΜΑΘΗΤΕΣ : Μαυροθαλασσίτης Βαγγέλης, Πετμεζά Παναγιώτα
ΤΑΞΗ : Γ’ Γυμνασίου
ΤΜΗΜΑ : Γ’3
