Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

DSC01563

Επιμέλεια: Χαράλαμπος Φάφας

Στo πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017 επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Αρχικά, η Βουλή ήταν το παλάτι του βασιλιά Όθωνα και αργότερα με την πάροδο των χρόνων μετατράπηκε στο κτήριο που γνωρίζουμε σήμερα και χρησιμοποιείται για τις συνεδριάσεις των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου.

DSC01550

Εισερχόμενοι στο κτήριο μας υποδέχθηκε θερμά η ξεναγός, η οποία μας οδήγησε στην αίθουσα   προβολών όπου μας παρουσίασε την ιστορική αναδρομή του κτηρίου.  Έπειτα πήγαμε στην αίθουσα που φέρει το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται εκδήλωση προς τιμή ενός  σημαντικού Έλληνα  πολιτικού που πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην πατρίδα. Η αίθουσα ήταν εντυπωσιακά διακοσμημένη με τοιχογραφίες που αναπαριστούσαν ιστορικά γεγονότα και τον ερχομό του “Οθωνα στην Ελλάδα. Η ξεναγός μας ενημέρωσε για τη ζωή, τους αγώνες και την πολιτική που ακολούθησε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Καποδίστριας, προκειμένου να καταφέρει να ορθοποδήσει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, καθώς και για την άνανδρη δολοφονία του.

Ακολούθως, εντυπωσιαστήκαμε από τη μεγάλη μαρμάρινη σκάλα που οδηγούσε στα θεωρεία, η οποία διασώζεται αναλλοίωτη από τα χρόνια του “Οθωνα.

DSC01555

Τέλος, από τα θεωρεία της Βουλής, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε συνεδρίαση σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα.

Σχολιάστε

Top