Συνταγή για παστίτσιο

Υλικά

  • 500 γρ. μακαρόνια νούμερο 6
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λ. γάλα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 1/4 τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 3/4 κιμά
  • 4 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 κ.σ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το καρότο, σβήνουμε με το κονιάκ. Έπειτα προσθέτουμε την τομάτα μαζί με τα μπαχαρικά και λίγη ζάχαρη. Μετά από δύο λεπτά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, το ξύλο κανέλας και το μπαχάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς.

Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεσταμένο γάλα, ανακατεύοντας συνεχόμενα και στο τέλος τα δύο αυγά με λίγο μοσχοκάρυδο.

Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί εναλλακτικά με τον κιμά, πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι. Στο τέλος, στρώνουμε την σάλτσα μπεσαμέλ και φουρνίζουμε για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς

Καλή μας όρεξη!

 

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης