Στα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια μπορείς να χρησιμοποιήσεις πραγματικά ό,τι υλικά σου αρέσουν. Ωστόσο, τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα υλικό που θυμίζει αρκετά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Χρησιμοποίησε ένα ξύλινο στεφάνι ως βάση και συνδύασε τα αποξηραμένα φρούτα με έλατο, κουκουνάρια ή ακόμα και αστεροειδή γλυκάνισο. Κόλλησε τα με πιστόλι σιλικόνης για σταθερότερο αποτέλεσμα. Μπορείς να αγοράσεις έτοιμα αποξηραμένα φρούτα ή να φτιάξεις δικά σου πολύ εύκολα. Για να αποξηράνεις πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ ή γκρέιπφρουτ τα κόβεις σε ροδέλες και τα απλώνεις σε ένα ταψί. Ψήσε τα για μισή ώρα στο φούρνο στους 150°C και για άλλη μισή ώρα στον “αέρα” στους 100°C. Στη συνέχεια, άφησέ τα να αεριστούν ή στον ήλιο για 1-2 ημέρες και είναι έτοιμα!
Παναγιώτα.Κ