Σκέψεις μαθητών ΣΤ΄ Τάξης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια από τις βασικότερες εθνικές επετείους της χώρας μας. Εξαιτίας αυτής της μέρας, εμείς οι Έλληνες είμαστε ελεύθεροι.

Αλλά για να απελευθερωθεί αυτός ο τόπος υπήρξαν πολλοί ήρωες, νίκες αλλά και ήττες. Μερικοί από τους ήρωες ήταν: Ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Παπαφλέσσας και τα αδέρφια Δημήτριος και Αλέξανδρος Υψηλάντης και πολλοί άλλοι. Μερικές από τις νίκες ήταν η μάχη στο Χάνι της Γραβιάς, στη Ναυμαχία του Γέροντα, η πολιορκία της Τριπολιτσάς, η μάχη στα Δερβενάκια, η μάχη στο Κεφαλόβρυσο, η μάχη της Αράχωβας και η ναυμαχία του Ναυαρίνου. Οι ήττες όμως που δεχτήκαμε ήταν: η καταστροφή της Χίου, η μάχη του Πέτα, η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τους Τούρκους και η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου.

Το σχολείο μας αποφάσισε να τιμήσει όλες αυτές τις μάχες και τους ήρωες μέσα από μια παράσταση με ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και τραγούδια από τη σχολική χορωδία.

Η γιορτή άρχισε με ένα βίντεο σχετικά με την άλωση της Πόλης και έπειτα ακολούθησαν διάφορες πληροφορίες βασισμένες στη ζωή των σκλαβωμένων Ελλήνων και ένα θεατρικό δρώμενο για τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Μέσα από τα ποιήματα, τα τραγούδια και τα αφηγηματικά κομμάτια που μιλούσαν για την σκλαβιά και την ελευθερία, εμείς και όσοι παραβρέθηκαν τιμήσαμε τους αγωνιστές της επανάστασης.

Η απελευθέρωση από τους Τούρκος ήταν από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ιστορίας των Ελλήνων για αυτό πρέπει κάθε χρόνο να τιμάμε αυτή την ημερομηνία!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ρένια Χ.

ΣΤ΄Τάξη 2023

 

 

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου έγινε από εμάς δηλαδή την ΣΤ΄Τάξη. Τα περισσότερα τα σκεφτήκαμε εμείς αλλά αρκετή και δύσκολη δουλειά έκανε η Κυρία μας και η Κυρία της Μουσικής.  Αν δεν ήταν εκείνες δεν θα είχαμε  την τέλεια διακόσμηση και μουσική. Ήταν υπέροχη γιορτή και του χρόνου!!

Ραφαηλία Π.

ΣΤ΄Τάξη 2023

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης