Συνταγή για μελομακάρονα

ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΔΕΜΠΙ – ΚΑΛΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ φλιτζ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 6 φλιτζ. αλεύρι μαλακό
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζ. μέλι
  • 3 φλιτζ. νερό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

  • 3 φλιτζ. καρύδια αλεσμένα
  • 3 κ.γ. ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας
  • λίγη φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •  Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Έπειτα, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο με το μοσχοκάρυδο.
  • Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  • Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε στο μείγμα μας, εναλλάξ, το αλεύρι και την σόδα.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανοίγουμε την ζύμη για τα μελομακάρονά μας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας και βάζουμε μέσα στο κάθε μελομακάρονο λίγη από την γέμιση που φτιάξαμε προηγουμένως.
  • Κλείνουμε καλά τα μελομακάρονα.
  • Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν.
  • Όσο ψήνονται τα μελομακάρονα, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα μελομακάρονα, τα βουτάμε στο σιρόπι.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με καρυδόψυχα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης