Από την Κριστιάνα Μανάι, μαθήτρια του Ε1
υλικά: 250 γρ βούτυρο, 140 γρ. ζάχαρη, 2 κρόκους αυγών, 2 πρέζες αλάτι, ξύσμα από ένα μεγάλο ακέρωτο πορτοκάλι, 15ml κονιάκ, 6ο γρ. χυμό πορτοκάλι, 1/8 κ.σ. σόδα μαγειρικής. 2 δάκρυα μαστίχας, 450 γρ. αλεύρι, 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τα δάκρυα μαστίχας με ελάχιστη από τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκόνη η μαστίχα. Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 4 -5 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη σκόνη μαστίχας και έναν -έναν τους κρόκους του αυγού. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το κονιάκ. Διαλύουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε ελάχιστα τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Μόλις την ξεκολλήσουμε από το μπολ, την αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς. Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα βάζουμε στο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο διάλυμα αυγού. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν τα κουλουράκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα πιάτο και είναι έτοιμα.
Καλή Επιτυχία!