Αναμνήσεις…από το Δημοτικό Σχολείο

Οι μαθητές του Στ1 αποχαιρετώντας το Δημοτικό Σχολείο γράφουν τις αναμνήσεις τους.

«Τα χρόνια που πέρασα σε αυτό το σχολείο ήταν τα καλύτερά που θα μπορούσα να περάσω. Τα συναισθήματα που έχω μέσα στην καρδία μου δεν μπορώ να τα περιγράψω. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες που είχα σε όλες τις τάξεις ήταν οι καλύτεροι που θα μπορούσα να έχω. Αλλά και οι συμμαθητές μου ήταν πολύ καλά παιδιά. Μπορεί να μην δημιούργησα σχέσεις με τους περισσότερους, θέλω να ξέρουν όμως ότι πάντα το ήθελα. Εύχομαι στο Γυμνάσιο να είμαστε πάλι μαζί και να κάνουμε δυνατές φιλίες. Οι δάσκαλοι πολλές φορές μας φώναζαν επειδή δεν ήμασταν επιμελείς. Αλλά ξέρω ότι το έκαναν για να αριστεύσουμε. Τους αγαπώ πάρα πολύ και εύχομαι πολλά παιδιά να έρθουν σε αυτό το σχολείο , να έχουν τους ίδιους δασκάλους και να περάσουν τόσο ωραία όσο πέρασα κι εγώ».

«Από έξι χρονών που ήρθα σε αυτό το σχολείο τα συναισθήματά μου ήταν ανάμεικτα. Ήμουν χαρούμενη που θα έκανα καινούριους φίλους αλλά είχα και αγωνία, επειδή θα ήμουν σε ένα καινούριο περιβάλλον. Όλα αυτά όμως με το χρόνο ξεπεράστηκαν, με τους συμμαθητές μου γίναμε πολύ καλοί φίλοι και μια πολύ καλή ομάδα. Θα μου μείνουν αξέχαστα τα παιχνίδια μας, οι πλάκες μας, οι καυγάδες μας, οι σχολικές γιορτές, οι εκδρομές μας και όλες οι καλές μας στιγμές. Είμαι λυπημένη που θα αλλάξω σχολείο γιατί μπορεί να χάσω μερικούς από τους φίλους μου αλλά είμαι και χαρούμενη επειδή θα κάνω νέες παρέες και θα μάθω νέα πράγματα. »

«Πρώτη δημοτικού….Δεν ήξερα κανέναν! Τι αγωνία! Σιγά σιγά όμως άρχισα να κάνω φίλους που είναι μέχρι σήμερα κοντά μου.  Αυτά τα έξι χρόνια που πέρασα σε αυτό το σχολείο έκανα πολύ καλούς φίλους. Δυσκολεύομαι να αφήσω ένα τόσο σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου, αλλά σκέφτομαι ότι θα αποκτήσω νέες εμπειρίες. Όλα αυτά τα έξι χρόνια έχω περάσει θλιβερά κι ευχάριστα μα αυτά που θα θυμάμαι θα είναι μόνο τα ευχάριστα. Μπορεί να χαίρομαι που θα πάω πρώτη Γυμνασίου μα όλα αυτά που έχω περάσει δεν ξέρω αν θα τα ξανασυναντήσω. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα το αγαπώ το δημοτικό σχολείο για πάντα.»

«Αυτά τα έξι χρόνια που είμασταν στο δημοτικό σχολείο θα μας μείνουν αξέχαστα διότι κάναμε πολλούς φίλους και περάσαμε μαζί τους πάρα πολύ ωραία»

Αλέξανδρος

«Η καλύτερη χρονιά μου στο σχολείο αυτό ήταν όταν πήγαινα Πέμπτη δημοτικού γιατί είχα την καλύτερη δασκάλα. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι τρία: Γυμναστική, Μαθηματικά και Γλώσσα. Η αγαπημένης μου στιγμή ήταν στην Τρίτη δημοτικού όταν πήγα στον Ιπποκάμηλο και είδα πρώτη μου φορά λιοντάρι. Η χειρότερή μου στιγμή ήταν όταν τσακώθηκα με τον κολλητό μου, τον Παναγιώτη στη Δευτέρα δημοτικού και δεν μιλάγαμε αρκετές μέρες. Οι καλύτεροί μου φίλοι από την τάξη μου είναι ο Παναγιώτης, η Ξένια, ο Μάριος και η Ιφιγένεια. Σε αυτό το σχολείο πέρασα τέλεια και δεν θα το ξεχάσω ποτέ.»

Παναγιώτης

«Η καλύτερή μου χρονιά ήταν η Πρώτη δημοτικού, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα πήγαινα σχολείο και θα έκανα καινούριους φίλους. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι τα εικαστικά, τα Μαθηματικά και η Γυμναστική. Η καλύτερή μου χρονιά ήταν στην Πέμπτη δημοτικού, που πήγαμε εκδρομή στο Πλανητάριο στην Αθήνα. Η χειρότερή μου στιγμή ήταν η μέρα που ανακοινώθηκε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα για τον covid. Έχω πολλούς φίλους στο σχολείο αλλά οι κολλητοί μου είναι ο Αλέξανδρος, ο Μάριος και ο Γιάννης.»

 

Μάριος

«Η καλύτερή μου χρονιά ήταν η Πέμπτη δημοτικού γιατί τα μαθήματα μου φάνηκαν πιο εύκολα από τις άλλες χρονιές. Τα αγαπημένα μου μαθήματα  είναι η Ιστορία, τα Μαθηματικά και η Γυμναστική. Η χειρότερή μου στιγμή ήταν όταν έφυγε η κυρία της Πέμπτης δημοτικού και δεν θα κάναμε μαζί της την Έκτη. Οι καλύτεροί μου φίλοι είναι ο Παναγιώτης, ο Αντώνης και ο Αλέξανδρος. Αυτά τα έξι χρόνια θα μου μείνουν αξέχαστα.»

Αντώνης

«Η καλύτερη σχολική χρονιά ήταν η Πέμπτη λόγω της καλής κυρίας που είχαμε. Επίσης στην Πέμπτη έμαθα πολλά πράγματα γιατί μπήκαν τρία νέα μαθήματα: η Φυσική, η Γεωγραφία και η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. Η καλύτερή μου στιγμή ήταν όταν πήγαμε στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ και νικήσαμε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια και χάρηκα πολύ που ήμουν μαζί με τους συμμαθητές μου.

 

«Η καλύτερή μου χρονιά σε αυτό το σχολείο ήταν η Πέμπτη Δημοτικού γιατί μπήκαν καινούρια μαθήματα και είχαμε την αγαπημένη μου κυρία. Η καλύτερή μου ανάμνηση ήταν η εκδρομή στην Αθήνα ενώ η χειρότερη όταν είχα ραγίσει το πόδι μου. Ο καλύτερός μου φίλος είναι ο Αντώνης και επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ τις υπέροχες αναμνήσεις που έχω σε αυτό το σχολείο»