Μια βόλτα στην Πάτρα

Σήμερα πάμε εκδρομή το γύρο της Πάτρας. Βγάλαμε τα εισιτήριά μας, μπήκαμε στο λεωφορείο και το ταξίδι άρχισε.

Στην αρχή πήγαμε στη μαρίνα, ήταν φανταστικά γιατί βλέπαμε τα κότερα. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν τα νερά, μιας και ήταν πολύ βρώμικα και υπήρχαν ψόφια ψάρια.

Μετά πήγαμε στο θεατράκι, που μοιάζει σαν τα αρχαία ελληνικά θέατρα και στη σκηνή του γίνονται εκδηλώσεις και παραστάσεις. Στο κέντρο της σκηνής έχει ένα τεράστιο αστέρι. Ανεβήκαμε στο λεωφορείο και πήγαμε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η πλατεία Γεωργίου είναι μια μεγάλη πλατεία που έχει δύο σιντριβάνια, που το καθένα στολίζεται με τρία λιοντάρια. Δίπλα στην πλατεία υπάρχει το θέατρο «Απόλλων» όπου γίνονται πολλές αξιόλογες παραστάσεις.

Έπειτα πήγαμε στον ΟΣΕ, που στεγάζεται σε ένα παλιομοδίτικο κτίριο. Εκεί είδαμε ένα παλιό κόκκινο τρένο και μας άφησαν να μπούμε μέσα.

Επόμενη στάση ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων που είναι ένας μεγάλος πεζόδρομος με πολύ πράσινο όπου μπορείς να καθίσεις να φας ή να πιείς κάτι.

Τελευταίος σταθμός ο Ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο Άγιος Ανδρέας είναι μια τεράστια εκκλησία που πιάνει σχεδόν όλο το οικοδομικό τετράγωνο κι έχει πολλές καμπάνες. Δίπλα στον νέο Ναό υπάρχει ο Παλιός Άγιος Ανδρέας που είναι πολύ πιο μικρή εκκλησία, αλλά εξίσου ωραία. Πίσω από την Παλιά εκκλησία υπάρχει  μια υπόγεια κρύπτη, όπου μπορούμε να προσκυνήσουμε.

Ήταν μια ωραία μέρα στην πόλη μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης