Τριήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα

Οι Περιβαλλοντική Ομάδα της Α” τάξης του Λυκείου μας μαζί με τις δύο Πολιτιστικές Ομάδες του Ηλεκτρονικού αυτού Περιδικού επισκέφθηκαν από 19 έως 22 Απριλίου την Καλαμάτα.

smart

Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς από το Σχολείο έχοντας μαζί μας την καλή μας διάθεση και όρεξη για νέες εμπειρίες. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής είχαμε όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά σημαντικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας.

smartsmart

Ο πρώτος μας σταθμός ήταν η αρχαία Μεσσήνη, μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ταυτόχρονα εντυπωσιακές πόλεις της αρχαιότητας. Σύμφωνα με τους μελετητές, ιδρύθηκε από τον Επαμεινώνδα τον 4ο αι. π.Χ. Εκεί απολαμβάνοντας την υπέροχη λιακάδα, περιηγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο που καταλάμβανε μία τεράστια έκταση 400 στρεμμάτων μην ξέροντας τι να πρωτοθαυμάσουμε. Δε διστάσαμε μάλιστα να αναβιώσουμε κάποια από τα αγωνίσματα της αρχαιότητας…

smart

Στη συνέχεια φτάσαμε στην πόλη της Καλαμάτας. Η πρώτη μας γνωριμία με την πόλη άρχίσε από τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και συνεχίστηκ με τη βόλτα μας προς το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων στον πεζόδρομο της πόλης, όπου και κάναμε στάση για ξεκούραση και φαγητό. Μετά την άφιξή μας στο ξενοδοχείο η πρώτη μέρα τελείωσε με διασκέδαση και πολύ χορό.

Την επόμενη μέρα σειρά είχαν τα ιστορικά Κάστρα της Μεθώνης και της Πύλου. Στην παραλιακή κωμόπολη περιηγηθήκαμε στο επιβλητικό Κάστρο χτισμένο από τους Ενετούς πάνω στην παραλία. Μπήκαμε στο Μπούρτζι, μικρό επιθαλάσσιο οχυρό, κτισμένο σε μικρή νησίδα στα νότια του κάστρου και απολαύσαμε την υπέροχη θέα.

smart151smart

Στη συνέχεια πήραμε το δρόμο προς την Πύλο, κωμόπολη στον όρμο του Ναυαρίνου απέναντι από το νησάκι Σφακτηρία. Το φρούριο της Πύλου (Νιόκαστρο ή Νεόκαστρο) άρχισε να κτίζεται από τους Οθωμανούς το 1573, λίγο μετά την ήττα τους στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571). Σήμερα, παρατηρούνται στο μνημείο αρκετές φθορές, επισκευές, μετασκευές και προσθήκες. Οι μαθητες και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν το ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου. Στη συνέχεια είχαμε ελεύθερο χρόνο να περπατήσουμε στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων και να δούμε την οικία του Τσικλητήρα ο οποίος αποτελεί τοπικό ήρωα -σύμβολο της Πύλου.

smart smart smart

Την τελευταία ημέρα επισκεφθήκαμε το Πολεμικό Μουσείο στην Πόλη της Καλαμάτας και είχαμε αρκετό ελέυθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στην πόλη και να έρθουμε σε επαφή με τον πολιτισμό της και τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή, μια αξέχαστη εμπειρία που μας ένωσε περισσότερο ως ομάδα. Ανυπομονούμε για την επόμενη περιπέτεια που θα μας φέρει κοντά σε νέους προορισμούς και νέες εμπειρίες!

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Χαμηλοθώρη Μαρία, Καφούρου Εύα, Βαγιάνης Δημήτρης, Ζάχος Γιάννης, Λούβη Κλεοπάτρα και Ρητά Βάνα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης