65issues
2ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας - 8ο Τεύχος - Μάιος 2024

Το πρώτο μου άρθρο!

ΑΠΟ: admin - Νοε• 20•16

Περιγραφή (by Ιωάννα Στ.)

Το Toy Poodle είναι ένα μικρό σκυλάκι, ενεργητικό, έξυπνο και με πολύ κομψή εμφάνιση. Το σγουρό και σκληρό του τρίχωμά είναι το λατρεμένο των groomer που μπορούν να του δώσουν πολλές όμορφες και αξιέπαινες εμφανίσεις. Τα αυτιά του είναι μακριά, το κρανίο στρογγυλεμένο, το ρύγχος του ίσιο και βαθύ και τα δόντια του δυνατά με το δάγκωμά του να είναι σε μορφή ψαλιδιού. Τα μάτια του είναι στρογγυλά και το χρώμα τους είναι συνήθως σκούρο προς μαύρο. Ο λαιμός και το σώμα του είναι μυώδης με το στήθος του βαθύ και ανοιχτό. Η ουρά στέκεται ψηλά και αρκετές φορές είναι κομμένη για να υπάρχει καλύτερη ισορροπία. Παρά το μικρό του μέγεθος το Κανίς είναι ένας παιχνιδιάρης, πιστός και καλός σύντροφος. Οι Γάλλοι το θεωρούν ως εθνικό τους σκύλο και του έδωσαν το όνομα Caniche.

XΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΗΣ

Τρία μεγέθη, ένας σκύλος Αντίθετα με τις περισσότερες φυλές στις οποίες οι εκτροφείς πασχίζουν για ένα συγκεκριμένο μέγεθος, τα τρία βασικά μεγέθη των Κανίς – Τόι, μινιατούρα και στάνταρ – υπάρχουν εδώ και αιώνες.

Εμφάνιση: Σκύλος αρμονικός, μεσαίων διαστάσεων, με χαρακτηριστικό σγουρό τρίχωμα, ενεργητικός, έξυπνος, έτοιμος πάντα για δράση, με αέρα κομψότητας και χαρακτηριστική υπερηφάνεια. Χαρακτήρας: Εξαιρετικά πιστός, πρόθυμος για μάθηση, ευχάριστος, δηλαδή ένα εξαιρετικό σκυλί συντροφιάς. Μεγέθη: Σύμφωνα με τα πρότυπα της FCI υπάρχουν τέσσερα μεγέθη. Το Μεγάλο έχει ύψος από 45 έως 60 εκατοστά. Το Μεσαίο μέγεθος έχει ύψος από 35 έως 45 εκ. Η Μινιατούρα από 28 έως 35 εκ. Η συγκεκριμένη κατηγορία πρέπει να μοιάζει με μικρογραφία του μεσαίου, διατηρώντας όσο το δυνατόν τα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου. Το Toy έχει ύψος μικρότερο από 28 εκ. με ιδανικό τα 25 εκ. Διατηρεί τις αναλογίες της μινιατούρας. Χρώμα: Μαύρο, λευκό, καφέ, γκρι και βερυκοκί. Τρίχωμα: Λεπτής υφής, σγουρό, ελαστικό και παχύ, με ομοιόμορφο μήκος. Δε μαδάει και είναι εύκολο στην περιποίηση, καλύτερα όμως από εξειδικευμένο κομμωτή. Εκπαίδευση: Το Κανίς είναι ένα σκυλί πρόθυμο για εκπαίδευση, αρκεί αυτή να έχει περισσότερο χαρακτήρα παιχνιδιού παρά «σχολείου». Θέλει πολύ να ευχαριστεί το αφεντικό του και είναι πρόθυμο να μαθαίνει συνεχώς καινούργια κόλπα. Κατάλληλο: Ίσως ο ιδανικός σκύλος συντροφιάς. Κατάλληλος για μοναχικούς αλλά και για οικογένειες, πρόθυμος για… πάντα για παιχνίδια αλλά και ιδιαίτερα… βολικός στο σπίτι. Δείχνει μεγάλη υπομονή με τα παιδιά, συμμετέχει με κέφι στα παιχνίδια τους χωρίς να γίνεται ποτέ κυριαρχικός ή επικίνδυνος. Προσοχή από που θα το αποκτήσετε διότι, λόγω της μεγάλης δημοτικότητάς του, όλοι έχουν από ένα να σας προτείνουν (ειδικά αυτή την απολύτως ελληνική εκδοχή του, το Γκριφόν – Κανίς…

ΠΗΓΕΣ

http://www.dogcenter.gr/index.php/caniche-poodle-κανις

http://www.dogscity.gr/σκύλος/πούντλ-τοϊ-ή-κανίς/

 

One Comment

Σχολιάστε

Top