ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ-ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Διατροφική αγωγή -υγιεινή διατροφή-βιολογικά τρόφιμα. »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ-ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

«Διατροφική αγωγή -υγιεινή διατροφή-βιολογικά τρόφιμα. »

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Διατροφική αγωγή -υγιεινή διατροφή-βιολογικά τρόφιμα. »

Το πρόγραμμα εντάχθηκε στη θεματολογία: Διατροφική αγωγή- υγιεινή διατροφή.

Συντονίστρια του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας, Λίταινα Ιωάννα ΠΕ80, ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί: Χρυσάφη Γλυκερία ΠΕ01 και Σιμογιάννη Σταματία ΠΕ06 καθώς και 27 μαθητές του τμήματος Α1 του σχολείου μας.

Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος ήταν η απόκτηση διατροφική συνείδησης, η αναγνώριση της αξίας της μεσογειακής διατροφής, η γνωριμία με τη βιολογική καλλιέργεια και τα βιολογικά προϊόντα, καθώς και η ευαισθητοποίηση ως προς τα οφέλη της κατανάλωσης αυτών.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

1) επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Μουζακίου με: α) παρασκευή ψωμιού από τους μαθητές και ανάλυση της θρεπτικότητάς του β) δημιουργία εργασιών από τους μαθητές που τους βοήθησαν να αντιληφθούν, το οικολογικό αποτύπωμα της παραγωγής των τροφών, στον πλανήτη.γ) συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού κατά την επίσκεψη.

2) Σύνταξη ατομικών διαιτολογίων 5 γευμάτων από τους μαθητές, με βάση τις απαραίτητες φυτικές ίνες, που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός καθημερινά.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος συνειδητοποιήθηκε από τους μαθητές μας:

1) η σημασία κατανάλωσης τροφής από το κοντινό περιβάλλον για την μη επιβάρυνση του πλανήτη.

2) Η σπουδαιότητα χρήσης βιολογικών τροφών για την ανθρώπινη υγεία και για την ευρύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

3) Η μεγάλη αξία της Μεσογειακής διατροφής στην ανθρώπινη υγεία καταναλώνοντας τα γραμμάρια φυτικών ινών που προϋποθέτει.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 

Image5

Image6

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης