Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/-ουσών της Σχολικής μας μονάδας, για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης «Αγαπώ το ΄΄πράσινο΄΄, ομορφαίνω το σχολείο με το ΄΄πράσινο.» του Συλλογικού Προγραμματισμού του Σχολείου μας σε συνέχεια της περσινής προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για τη διαμόρφωση του κήπου και του αύλειου χώρου, πραγματοποιήσαμε πολλές εργασίες.
Στον άξονα ΄΄Σχέσεις μεταξύ μαθητών / μαθητριών και εκπαιδευτικών΄΄ και με στόχους την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην προστασία του ΄΄πράσινου΄΄ , την καλλιέργεια κλίματος σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ μαθητών/ -τριών και εκπαιδευτικών μέσα από κοινές δράσεις αλλά και την υποστήριξη – ενίσχυση της συνεργασίας μαθητών/ -τριών και εκπαδευτικών, προχωρήσαμε στην εμπλοκή των παιδιών στο Σχέδιο Δράσης.
Έτσι, μετά από έναν περίπατο στην αυλή και στον κήπο του σχολείου μας προσανατολιστήκαμε στον χώρο και σκεφτήκαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμη για να γίνει πιο όμορφη η αυλή του σχολείου μας.
Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά.
Με τα παιδιά φυτέψαμε σε γλάστρες λουλούδια, τα περιποιηθήκαμε. Βάψαμε τους κάδους και σχεδιάσαμε όμορφες, χαρούμενες μορφές!
Ολοκληρώθηκε η σχεδίαση και ο χρωματισμός της αυλής με τοιχογραφία με βάση αυτά που πρότειναν τα παιδιά. Δημιουργήθηκε καινούργιο γκράφιτι σε έναν ακόμα τοίχο του σχολείου μας!
Τα έξοδα για τα χρώματα κάλυψε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γκέλυ Χρυσακοπούλου με διάθεση και πολλή χαρά!
Ευχαριστούμε και χαιρόμαστε τη συνεργασία των μαθητών/μαθητριών μας!
Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του Συλλογου Γονέων και Κηδεμόνων για την ευγενική προσφορά της!
Συντονίστρια του Σχεδίου Δράσης η κ. Κουτσιώνα Άννα-Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Συντονίστρια των εργασιών η κ. Καλφούντζου Σταυρούλα-Τεχνολόγος και συμμετέχουσες στις δράσεις η κ. Κυριάκου Μαγδαληνή-Φιλόλογος και η κ. Μπουραζάνα Δήμητρα-Υποδιευθύντρια, Μαθηματικός. 6ο Γυμνάσιο Λάρισας





