Οι 10 κορυφαίες τάσεις τροφίμων για τα παιδιά

Οι 10 κορυφαίες τάσεις τροφίμων για τα παιδιά
  1. Πρωινό όλη την ημέρα, μια ιδέα που ήρθε για να μείνει! – Καθώς οι μέρες ξεκινούν νωρίς και είναι πολύ απαιτητικές, το πρωινό, το brunch και το “brinner” συνεχίζουν να είναι δημοφιλή για τα παιδιά! Παραδοσιακές σπεσιαλιτέ όπως ένα Πρωινό Burrito, και ένα λουκάνικο με αυγό και τυρί είναι εξίσου πιθανό να βρεθούν στα μενού ως δημιουργικά πιάτα στην ιδέα του ολοήμερου πρωινού του Chartwells K12. Σάντουιτς, τηγανητό ρύζι πρωινού, ζαμπόν, μοτσαρέλα και σπανάκι. Η μεγαλύτερη αύξηση της δημοτικότητας φέτος σημειώθηκε στο smoothie, με τον υπέροχο γευστικό συνδυασμό φρούτων και γιαουρτιού!
  2. Χωρίς πιρούνι; Κανένα πρόβλημα – Το πρωινό δεν είναι το μόνο γεύμα που τρώνε τα παιδιά εν κινήσει πλέον, καθώς υπάρχουν και άλλες εύκολες επιλογές στο μεσημεριανό γεύμα, αλλά και μεταξύ σχολείου, δραστηριοτήτων και διασκέδασης με φίλους! Τα πακέτα με έτοιμα γεύματα που περιέχουν κρέατα, τυρί, λαχανικά και χούμους βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, καθώς και τα δημιουργικά “τυλιχτά” όπως ένα χορτοφαγικό rainbow hummus wrap, τα τάκος και το κοτόπουλο Fajita Shawarma, κάνουν τα finger food δημοφιλή για όλες τις ηλικίες.
  3. Πάρε τη δύναμη που χρειάζεσαι – Είτε ανταγωνίζεται σε μια αθλητική ομάδα, αράζει με φίλους, είτε προσπαθεί να βελτιώσει τη συνολική ευεξία της, η Gen Z συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα σε υγιεινά, θρεπτικά γεύματα που τους βοηθούν να δημιουργηθεί μια σύνδεση μυαλού-σώματος και να είναι σε ετοιμότητα! Τα παιδιά επικεντρώνονται στο να παραμείνουν χορτάτα και ενυδατωμένα, τρώγοντας γεύματα όπως το Κοτόπουλο Fajita & Κύπελλα Ρυζιού και το Hummus Dip με Veggies & Flatbread για να φάνε μέσα στην μέρα.
  4. Veg-άουτ! – Προχωρώντας πέρα από τις #MeatlessMondays (μα, και στην Ελλάδα, μια κλασσική #meatless μέρα για μακαρονάδα δεν είναι η Δευτέρα;), τα λαχανικά και τα φυτικά τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο! Με τα παιδιά να δίνουν υψηλή προτεραιότητα στην προσωπική υγεία και την υγεία του πλανήτη, οι αντικαταστάσεις πρωτεϊνών και οι επιλογές για χορτοφάγους δείχνουν να είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο γεύμα τους. Τα μπιφτέκια Veggie είναι πιο δημοφιλή στα σχολεία από ποτέ μαζί με δημιουργικές χορτοφαγικές και ευέλικτες ανατροπές όπως μια χορτοφαγική γλυκοπατάτα και λευκό τσίλι φασολιού.
  5. Καλλιεργήστε μόνοι σας – Με ειδικές εκδηλώσεις και μενού στις καφετέριες, με τα οποία γιορτάζουν τα φρέσκα ντόπια προϊόντα όλο το χρόνο, τα παιδιά αναπτύσσουν μια δια βίου σύνδεση με τα φρούτα και τα λαχανικά τους, μαζί με την επιθυμία να μάθουν από πού προέρχονται. Τον τελευταίο χρόνο, ο αριθμός των παιδιών και των οικογενειών που καλλιεργούν τα δικά τους προϊόντα και βότανα στην αυλή τους έχει αυξηθεί, αλλά μέσω της υδροπονίας και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών, οι κήποι συναντώνται επίσης σε εσωτερικούς χώρους σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα. Ένας εσωτερικός, υδροπονικός κήπος, όπως το Farmshelf, επιτρέπει στους μαθητές να καλλιεργούν τα δικά τους προϊόντα στο σχολείο και φέρνει τις τελευταίες καινοτομίες και τις πιο φρέσκες γεύσεις στην καφετέρια.
  6. Πολιτισμική κουζίνα – Η κατανάλωση γευμάτων στο σχολείο είναι συχνά το πρώτο μέρος που ένα παιδί θα δοκιμάσει και θα μάθει για τα τρόφιμα έξω από τις συνταγές της οικογένειάς του ή των παραδοσιακών πιάτων που έχει συνηθίσει. Η δύναμη του φαγητού στη σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους είναι πιο διαδεδομένη από ποτέ, καθώς τα παιδιά αναζητούν νέες έθνικ γεύσεις από όλο τον κόσμο και αναζητούν τρόφιμα που αντιπροσωπεύουν τις δικές τους παραδόσεις για να δημιουργήσουν βαθύτερους δεσμούς και να μοιραστούν περισσότερο από τον εαυτό τους με συμμαθητές και φίλους. Από τις ψητές φτερούγες κοτόπουλου Curry Masala από την ιδέα του Chaat House του Chartwells μέχρι μια μεσανατολική ομελέτα πρωινού που θα περιέχει πατάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτες και ομελέτα, οι μαθητές βρίσκουν ότι τα μενού σχολικού μεσημεριανού γεύματος αντιπροσωπεύουν έναν κόσμο γεύσεων.
  7. Τρώγοντας μαζί – Καθώς οι μαθητές επέστρεφαν στο σχολείο αυτό το φθινόπωρο, τα παιδιά επέστρεψαν επίσης στις καφετέριες για να απολαύσουν τα γεύματά τους μαζί, για άλλη μια φορά. Χάρη στην ευελιξία που παρέχει το Εθνικό Πρόγραμμα Σχολικού Μεσημεριανού Γεύματος του USDA, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύματα χωρίς κόστος καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Το δείπνο μαζί στο σχολείο αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για τους μαθητές να απολαύσουν μαζί τα αγαπημένα τους γεύματα και να εμπνευστούν για να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα.
  8. Πάμε Ρετρό – Αναζητήστε υγιεινές ανατροπές στα αγαπημένα πιάτα σας από όταν ήσασταν παιδιά, τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90, καθώς το ψητό τυρί παίρνει μια γκουρμέ λάμψη σε μια μελιτζάνα, κολοκυθάκια, ντομάτα & Provolone Panini, το τυρί με κράκερς γίνονται θρεπτικά πρωτεϊνούχα πακέτα για το δρόμο και το κλάσσικό Sloppy Joe έγινε πίτα με πουρέ γλυκοπατάτας.
  9. Oodles of Noodles – Είτε για ένα ζεστό γεύμα στο σπίτι είτε για μια νύχτα έξω για φαγητό, τα noodles σε οποιαδήποτε μορφή, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας επιλογών του μενού και είναι από καιρό ένα γαστρονομικό πιάτο αγαπημένο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Προσθέτοντας μια ποικιλία λαχανικών, ανακαλύπτοντας νέες έθνικ γεύσεις και προσαρμόζοντας τους ιδανικούς συνδυασμούς τους, τα παιδιά αγαπούν τις extra επιλογές φαγητού πέρα από τα απλά noodles.
  10. Φτιάξ’το μόνος σου – Οι μαθητές όχι μόνο βοηθούν στη διαμόρφωση του μενού, αλλά παράλληλα επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία τους στο σχολικό φαγητό μέσα από προγράμματα όπως το Chartwells’s Student Choice. Η προσαρμογή είναι ο βασιλιάς, καθώς τα παιδιά δημιουργούν τους αγαπημένους τους συνδυασμούς με την κατασκευή των δικών τους concept σε καφετέριες σε όλη τη χώρα. Αυτά κυμαίνονται από μπολ noodle και burger bars μέχρι σάντουιτς ντελικατέσεν, πίτσα, αγαπημένα μεξικάνικα και πολλά άλλα.

Πηγή: PrNewsWire

https://cibum.gr/nea/diethni/diethni-oi-10-koryfaies-taseis-toy-2022-gia-ta-scholika-menoy-stis-ipa/

Σχολιάστε

Top