Νηστίσιμα κεκάκια πορτοκαλιού

  • Υλικά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κ. γλ. σόδα
  • 1&1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1&1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. σταφίδες (διάφορων ειδών

 

  • Εκτέλεση 
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το ξυσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τις σταφίδες. Μοιράζουμε σε λαδωμένα φορμάκια μιας χρήσης. Ψήνουμε τα κεκάκια στους 170 οC για 30′ στις αντιστάσεις. Αν ψήσουμε σε αέρα, στους 160 οC για 20-25′.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης