«ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ…»

Αναμφίβολα, η Κόρινθος έχει πολλά κρυμμένα διαμάντια, όπως είναι το κτίριο Ζαμπάνη. Αν σας έλεγα, πως υπάρχει ένα διαμάντι 120 χρόνων, κρυμμένο στην Στοά, στην οδό Κολιάτσου. Κι όμως, είναι το τυπογραφείο της εφημερίδας «Κορινθιακή ....

childrens-soccer-g98f771d58_640

Οι Φισφυρίδες δεν χορταίνουν τις νίκες

Την Τρίτη 12/4/22 διεξήχθη στον προαύλιο χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου το μεγάλο ντέρμπι Φισφυρίδες- Πιθάρια, με τέταρτη συνεχόμενη νίκη των Φισφυρίδων με σκορ 5-4. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ ….

Πως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη !!!!!!!!

Όπως όλοι ξέρουμε, στο εξωτερικό, όλα τα σχολεία έχουν μια αίθουσα με πάρα πολλά βιβλία. Σε αυτήν την αίθουσα, οι μαθητές περνούν τον χρόνο του διαλείμματος .Όχι όλοι, όσοι θέλουν. Γιατί λοιπόν να μην φτιάξουμε ….

childrens-soccer-g98f771d58_640

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Την προηγούμενη βδομάδα στις 3/5/22 ημέρα Τρίτης ξεκίνησε το πρόγραμμα στίβου του Στ’2 απ” τον γυμναστή του σχολείου μας Νίκο Σκλία. Αρχικά οι μαθητές της τάξης ξεκίνησαν προθέρμανση για να κάνουν αγώνες δρόμου. Πρώτα ξεκίνησαν ….

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Πιστεύω πως το φετινό Πάσχα ήταν καλύτερο από το περσινό μιας και καταργήθηκαν οι έλεγχοι και  κάποια μέτρα για λίγο καιρό. Οι ετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι και για το σούβλισμα του αρνιού άρχισαν από ….

Στίβος … ΤΕΛΟΣ στο σχολείο!

Μόλις χθες ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση στο στίβο την οποία εκτέλεσε ο Νίκος Σκλίας γυμναστής του σχολείου. Ο ίδιος ανακοίνωσε στα παιδιά πως μετά από την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων θα μπορούν να είναι ελεύθεροι στην επιλογή ….

Νέοι μαθητές στο σχολείο μας

Πριν από 3 μήνες ήρθε στην τάξη μας ένας μαθητής που φιλοξενείται στη Δομή της πόλης μας. Είναι πρόσφυγας που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του. Ακόμα δύο μαθητές ήρθαν (ένας στο τμήμα ΣΤ1 ….