Volvo: Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το παρμπρίζ σε οθόνη

Volvo: Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το παρμπρίζ σε οθόνη

Τεχνολογία που μετατρέπει ολόκληρο το παρμπρίζ σε οθόνη ετοιμάζει η Volvo, επενδύοντας στην Spectralics. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία επένδυσε 2 εκατ. δολάρια στην ισραηλινή start-up Spectraclis προκειμένου τα νέα της μοντέλα να φέρουν καινούργιες τεχνολογίες.

Αναλυτικότερα, το προηγμένο λογισμικό που έχει δημιουργήσει η εταιρία κάνει κάθε διάφανη επιφάνεια του οχήματος ικανή να προβάλλει πληροφορίες. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε ένα εξαιρετικά λεπτό οπτικό φιλμ το οποίο ενσωματώνεται μέσα σε παρμπρίζ και τζάμια και μετατρέπει τα πάντα σε μια οθόνη. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συστήματα ανίχνευσης για την καμπίνα, αντιθαμβωτικές κάμερες, ψηφιακές ολογραφικές προβολές κ.α.

«Η Spectralics είναι μια συναρπαστική εταιρεία με τεχνολογία που υπόσχεται πραγματικά πολλά», δήλωσε ο Henrik Green, Chief Product Officer της Volvo Cars. «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξή τους, μπορούμε να προωθήσουμε τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να έχουν τα προϊόντα τους στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιάστε

Top