από την Λευκοθέα Β.
Υλικά
-
3 κούπες λάδι
-
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
-
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
-
1/2 κούπα κονιάκ
-
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 κουτ. γλυκού σόδα
-
9 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Σιρόπι
-
1½ κούπα νερό
-
1½ κούπα μέλι
Πασπάλισμα
-
1½ κούπα καρυδόψιχα,ψιλοκομμένη
-
1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο
Σιρόπι
-
Βράζουμε όλα τα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα για 5 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Αφήνουμε να κρυώσει.
Διαδικασία
-
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
-
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη σόδα και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και για λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι.
-
Παίρνουμε μία γενναιόδωρη κουταλιά ζύμης και την πλάθουμε σε σχήμα οβάλ.
-
Τακτοποιούμε στο ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
-
Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν.
-
Ξεφουρνίζουμε και, όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι και τα βυθίζουμε για 3 λεπτά.
-
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιούμε σε πιατέλα
-
Πασπαλίζουμε με την αλεσμένη καρυδόψιχα και το σουσάμι.
