ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ

από την Λευκοθέα Β.

Υλικά

  •  3 κούπες λάδι

  •  1 κούπα χυμός πορτοκαλιού

  •   1 κούπα ζάχαρη

  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

  •  1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

  •  1/2 κούπα κονιάκ

  •  1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

  •  3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

    •  1 κουτ. γλυκού σόδα

    • 9 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σιρόπι

  •  1½ κούπα νερό

  •  1½ κούπα μέλι

Πασπάλισμα

  •  1½ κούπα καρυδόψιχα,ψιλοκομμένη

  •  1/2 κούπα σουσάμι, καβουρδισμένο

Σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά σε βαθιά κατσαρόλα για 5 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

  2. Αφήνουμε να κρυώσει.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε βαθύ μπολ το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.

  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη σόδα και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και για λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι.

  3. Παίρνουμε μία γενναιόδωρη κουταλιά ζύμης και την πλάθουμε σε σχήμα οβάλ.

  4. Τακτοποιούμε στο ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν.

  6. Ξεφουρνίζουμε και, όπως είναι ζεστά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι και τα βυθίζουμε για 3 λεπτά.

  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τακτοποιούμε σε πιατέλα

  8. Πασπαλίζουμε με την αλεσμένη καρυδόψιχα και το σουσάμι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης