Φωλιά Careta Careta στην Κρήτη.

Φωλιά Careta Careta στην Κρήτη.

Η πρώτη φωλιά Careta Careta στην Κρήτη
Η πρώτη φωλιά Careta Careta για το 2017 εντοπίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην παραλία της περιοχής Σφακάκι Ρεθύμνου.
Η φωλιά εντοπίστηκε από μέλη του ΑΡΧΕΛΩΝ σε σημείο όπου, λόγω της εκτεταμένης διάβρωσης, η παραλία έχει μικρύνει σε μέγεθος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαραίτητος διαθέσιμος και ασφαλής για τις φωλιές χώρος, γεγονός που οδηγεί στη μεταφορά τους, από τους ερευνητές του Συλλόγου, σε πιο ασφαλή σημεία, προκειμένου να μην καταστρέφονται από την επαφή με το κύμα.
Οι θαλάσσιες χελώνες της Κρήτης αποδεικνύουν για μια ακόμη χρονιά ότι αποτελούν τον αρχαιότερο επισκέπτη του νησιού, τιμώντας το με την παρουσία τους.
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ ελπίζει και εύχεται ότι η Κρητική φιλοξενία που φημίζεται ανά τον κόσμο να συνεχίσει να καλοδέχεται την θαλάσσια χελώνα στον ίδιο βαθμό, διατηρώντας πάνω από όλα τους βιοτόπους αναπαραγωγής τους σε καλή κατάσταση, εφαρμόζοντας τα απλά μέτρα προστασίας που προτείνει ο Σύλλογος και που αφορούν όχι μόνο το είδος αλλά και τις παραλίες ωοτοκίας.
Τις σημαντικές αυτές παραλίες που επισκέπτεται πλήθος τουριστών κάθε χρόνο ακριβώς για τον ίδιο λόγο που τον επισκέπτονται και οι θαλάσσιες χελώνες, για την καθαρότητα και την ποιότητα τους, το αμμουδερό τοπίο και το καλό κλίμα.

Σχολιάστε

Top